Celtic Supporters Club in Norway
Ungguttene imponerte!
06.05.2017
Brendan Rodgers lot to av de lovende ungguttene på U-20 laget få muligheten fra start i ettermiddagens kamp mot St Johnstone på Celtic Park. Tony Ralston erstattet Mikael Lustig som høyreback, mens Mickey Johnston fikk muligheten på midtbanen. Dette var Johnstons debut for Celtic A-lag, mens Ralston har fått prøvd seg to ganger tidligere. Begge ungguttee klarte seg meget bra og Johnston undertegnet en ny tre årskontrakt med Celtic umiddelbart etter at kampen var slutt. Scott Brown sonet sin første av to kamper og i hans fravær var det Stuart Armstrong som fikk æren av å være kaptein. 

Det tok Celtic under ett minutt å skape den første målsjansen på et velplassert langskudd av Tom Rogic, men Zander Clark i St Johnstones mål var med på notene. Rogic nærmer seg den formen han var i før han ble skadet i desember og spilte en meget kamp i solskinnet i Glasgow. Innledningsvis spilte han fri Leigh Griffiths med en utsøkt pasning, men avslutningen til fjorårets toppscorer var ikke presis nok. Johnston hadde også et godt skudd midtveis i omgamg. Selv om Celtic dominete banespillet stort, maktet ikke laget å få ballen i mål og 1.omgang endte målløs.

To minutter etter hvilen ga Patrick Roberts ledelsen på et godt skudd. Pasningen kom fra debutant Johnston. Dessverre så var Celtic uoppmerksomme like etter og gjestene fra Perth fikk lov til å utlignene. Først reddet Craig Gordon skuddet fra Graham Cummins, men returen fra Steven McKean hadde han ingen mulighet på. Ytterligere tre minutter seinere ga Dedryck Boyata Celtic ledelsen på ny med en god "heading". Scott Sinclair erstattet Johnston med en halvtime igjen å spille og bidro umiddelbart til Celtics tredje scoring. Han forfulgte en ball som var på vei over dødlinjen og fikk lagt inn til en umarkert Roberts. En annen innbytter Callum McGregor trengte kun noen sekunder på å sette inn Celtics mål nummer fire etter en meget god enkeltprestasjon. 

Selv om kampen dabbet i intensitet det siste kvarteret var dette igjeb en komfortabel seier for Celtic. Klubben er fortsatt ubesiret i hjemlig liga og cup og det gjenstår kun tre ligakamper i tillegg til cupfinalen mot Aberdeen 27. mai. Martin O´Neills rekord med 103 poeng fra sesongen 2001/02 bør være en realistisk målsetting for Rodgers å slå! 

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Ralston, Simunovic, Boyata, Tierney; Bitton, Armstrong; Roberts (Forrest 83), Rogic (McGregor 70), Johnston (Sinclair 57); Griffiths Ikke benyttet: de Vrires, Gamboa, Toure og Henderson Gult kort: Griffiths Tilskuere: 52.796 Celtics beste: Rogic


 


CSCN på Facebook

CSCN på Twitter