Unødvendig poengtap av Celtic!
18.09.2016
Celtic gikk på et totalt unødvendig poengtap i Inverness i ettermiddag. I kampen siste minutt utlignet hjemmelaget til 2-2 ved Alex Fisher etter nok et eksempel på svakt forsvarspill av Celtic. Hele tre ganger traff Celtic-spillerne enten tverrligger eller stolpen og produserte i tillegg flere andre gode målsjanser til å punktere kampen. Brendan Rodgers har en stor jobb foran seg for å få organisert Celtics forsvar - akkurat dette slet han med i Liverpool også. I sesongen 2013/14 endte Merseyklubben kun to fattige poeng bak Manchester City, men slapp inn hele 50 på 38 kamper og da vinner man ikke Premier League!

Kolo Toure fikk hvile i ettermiddagens kamp og var heller ikke på benken. Christian Gamboa fikk fornyet tillitt som høyreback og Mikael Lustig dannet midtstopperduoen sammen med Erik Sviatchenko. Callum McGregor og Tom Rogic var de to andre endringene Rodgers foretok i forhold til laget som startet mot Barcelona i Champions League på tirsdag. Celtic tok initiativet i kampen fra start og Scott Sinclair hadde Celtics første målsjanse etter fem minutter. Moussa Dembele "plukket opp" like etter opp en presis stikkball fra Patrick Roberts, men avslutningen hans var ikke presis nok. Hjemmelagets målvakt Owain Fon Williams var banens klarte bestemann med en rekke strålende reaksjonsredninger, men også forsvaret til Inverness Caledonian Thistle var godt organisert i motsetning til Celtics. Etter 16 minutters spill gikk Celtic opp i ledelsen ved Tom Rogic - australieneren "flikket" et meget godt innlegg fra Kieran Tierney i mål.

Kampen jevnet seg spillemessig ut og Inverness Caledonian Thistle reduserte etter 27 minutter ved Billy King. Målet kom etter en kontring, men Dorus de Vries var langt fra patent ved den situasjonen og maktet ikke å slå ballen over tverrliggeren. Den nederlandske målvakten har ikke imponert i de kampene han har fått spille og det spørs om ikke Craig Gordon snart er tllbake mellom stengene. McGregor mistet ballen på midtbanen like etter og Ross Draper kom alene mot Celtics mål - Sviatchenko (som ikke hadde den beste dagen på jobben) tacklet han innenfor straffeltet og i den situasjonen var Celtic heldig da dommer Don Robertson vinket spillet videre. Celtic fortsatte å angripe og Sinclair utnyttet en grov miss av hjemmelages Gary Warren. Sinclair fosset frem og hadde med seg Dembele, men valgte å avslutte selv og Celtic ledet 2-1 etter 33 minutter. Dermed ble Sinclair historisk - for første gang på over 80 år har en Celtic-spiller scoret i hver av de første fem ligakampene! Legendariske Jimmy McGrory (tidenes toppscorer i Celtic) var sistemann som har klart denne bragden tilbake i 1934/35-sesongen.

Dembele hadde Celtics første muliget etter hvilen, men Fon Williams reddet mesterlig. Kun seks minutter seinere imponerte den walisiske målvakten igjen - denne gangen på et godt langskudd av McGregor. Tierney skjøt i tverrliggeren og Sviatchenko "headet" i stolpen - dessverre så var dette det nærmeste Celtic kom ytterligere et mål. Derfor var det ekstra surt at seieren glapp på slutten. Innbytter Jozo Simunovic (som spilte sin første kamp siden januar) tapte en hodeduell på et hjørnespark og Fisher fikk stå alene og hadde ingen problemer med å utligne. Selv om Celtic produserte de største og fleste målsjansene, er laget altfor sårbare bakover og Inverness Caledonian Thistle slapp for enkelt til ved flere anledninger. Likevel, Celtic leder fortsatt med tre poeng ned til Hearts med en kamp mindre spilt.

Celtic (4-2-3-1): de Vrires; Gamboa (Simunovic 69), Sviatchenko, Tierney; Brown, McGregor; Roberts (Forrest 75), Rogic (Armstrong 86), Sinclair; Dembele Ikke benyttet: Gordon, Izaguirre, Bitton Christie Gult kort: Sviatchenko og Brown Tilskuere: 6.061 Celtics beste: Tierney