Unødvendig spennende!
22.08.2017
Celtic gjorde det unødvendig spennende for seg i returoppgjøret mot Astana i kveld! Etter en god gjennomført 1. omgang, rant målene inn bak Craig Gordon og på et tidspunkt lå Celtic under 4-1. To mål på slutten av Olivier Ntcham og Leigh Griffiths sikret Celtic et hederlig resultat og ikke minst avansement til gruppespillet i Champions League.  Forsvarsspillet var under enhver kritikk etter pause og led under at Jozo Simunovic ikke spilte. Spesielt Nir Bitton var svak, og forhåptentligvis er "eksperimentet" med israeleren som midtstopper nå snart er over! I tilegg hadde Scott Brown en til han å være en svak kamp - det virket kapteinen ikke var helt "på" i kampen. Brendan Rodgers gjorde to endringer i forhold til det første oppgjøret mot Astana på Celtic Park - Simunovic og Tom Rogic ble erstattet av Kristoffer Ajer og Callum McGregor.

Som nevnt så spilte Celtic en god 1. omgang og produserte et par virkelig gode målsjanser. Allerede i det første minutt var Griffiths i gjennom, men ble korrekt avblåst for "offside". Celtic dominerte de første ti minuttene og James Forrest hadde en god "heading" på et innlegg fra Kieran Tierney. Scott Sinclair burde ha gitt Celtic ledelsen etter 19 minutter. Dessverre for bortelaget så viste Astana målvakt klasse og reddet det gode skuddet. Kampen endret karakter syv minutter seinere da Ajer var så uheldig å sette ballen i eget nett. Dette ga hjemmlaget en ny giv og kampen jevnet seg ut og Astana var farlige på sine kontringer. Callum McGregor fant Sinclair med smart stikkball etter 33 minutter og denne gangen feilet ikke engelskmannen alene med hjemmelagets målvakt. Et meget viktig mål!

Det er like ether hvilen at Celtic kollapset skikkelig. Astana utnyttet svakt forsvarsspill av Celtic og scoret to mål på under et minutt. Mikael Lustig og Nir Bitton må ta på mesteparten av skylden. På det siste baklengsmålet mistet Brown ballen på midten og hjemmelaget kunne kontre. Rodgers gjorde et dobbeltbytte og satte inn Anthony Ralston og Tom Rogic for henholdsvis Forrest og McGregor. Dette var positivt og Celtic fikk roet ned spillet, men etter 69 minutter kontret Astana inn til 4-1. I det foregående angrepet hadde Griffiths misbrukt en stor målsjanse. Målvakten satte raskt i gang og Celtic hang ikke med i det hele tatt. Et totalt unødvendig baklengsmål!

Heldigvis så klarte Celtic å holde hodene sånn noenlunde kalde og med ti minutter igjen å spille utlignet Celtics beste spiller, Olivier Ntcham, til 4-2 på et godt skudd. Ntcham var også den som spilte frem Griffiths i sluttminuttene og kampen endte 4-3. Nå kan endelig Celtic-spillerne puste lettet ut og vente på en spennende trekning på torsdag fra kl. 18:00.

Celtic (4-4-1-1): Gordon; Lustig, Ajer, Bitton, Tierney; Forest (Ralston), Brown, Ntcham, Sinclair (Armstrong 64); McGregor (Rogic 56); Grifiths Ikke benyttet: de Vries, Gamboa, Miller og Hayes Gult kort: Ingen Tilskuere: ca. 25.000 Celtics beste: Ntcham