Usportslig av Motherwell!
24.02.2019
Celtic tok sin niende strake seier i hjemlig liga og cup med en komfortabel 4-1 seier over Motherwell i ettermiddag. Likevel var det gjestenes usportslige opptreden da de reduserte til 2-1 som ble ettermiddagens store samtaleemne. Som vanlig når de to klubbene møtes ble det ampert og dommer Kevin Clancy delte ut hele åtte gule kort og to spillere måtte ut på båre. Tre av de gule kortene kom i etterkant av episoden da Motherwell opptrådte meget usportslig og burde så absolutt vært unngått. Kieran Tierney var tilbake på laget et lengre skadeopphold og var ettermiddagens kaptein ettersom Scott Brown var suspendert. Ellers så var det første gang på 48 kamper denne sesongen at Callum McGregor ikke spilte (han var heller ikke på benken). Det ga Ewan Henderson en mulighet til å vise seg frem i sin første kamp fra start og unggutten tok virkelig vare på den.

Henderson hadde Celtics første målsjanse etter 19 minutter etter godt samspill med Odsonne Edouard. Kun minutter seinere spilte Tierney igjennom Ryan Christie, men avslutningen var ikke presis nok. Etter halvtimes spill fikk endelig Celtic lønn for strevet da Scott Sinclair sendte laget i ledelsen med 1-0. Det var et faktisk mål iscenesatt av Tierney og Christie og engelskmannen viste imponerende teknikk da ha satt inn Christies innlegg på direkte. Dette var forøvrig Sinclairs mål nr. 60 for Celtic. Seks minutter seinere doblet Edouard Celtics ledelse med en god "heading" og Henderson viste klasse med et perfekt slått innlegg.

Syv minutter etter pause oppstod den usportslige situasjonen som nevnt innledningsvis. Christie pådro seg en "hamstring" og Kristoffer Ajer spilte ballen utover sidelinjen. Med normal sportsånd ville Motherwell ha kastet innlastet til en Celtic-spiller - James Scott sjokkerte alle, satte fart og sendte av gårde et skudd som Scott Bain måtte gi en retur på. Globy Ariyibi satte returen i mål til øredøvende pipekonsert på Celtic Park. Både Ajer og midtstopperkollega Dedryck Boyata protesterte så kraftig at de begge fikk et gult kort av dommer Clancy. Heldigvis er det svært sjelden man ser dette i fotball på dette nivået. Dette var forresten Celtics første baklengsmål i hjemlig liga og cup i 2019 og da er det skuffende at det skulle komme på denne måten.

Henderson hadde et godt skudd etter 60 minutters spill som like over tverrliggeren til Motherwell. Ajer ble flyttet opp på midtbanen da Jack Hendry erstattet en skadet Christie. Etter 78 minutter kollidere Carl McHugh med Edouard og førstnevnte ble liggende i mange minutter før han ble båret ut med noe som så ut som en nakkeskade. En solid spurt av Celtic resulterte i ytterligere to mål - først satte Edouard et frispark fra nærmere 25 meter rett i krysset før innbytter Olivier Burke fastsatte sluttresultatet til 4-1. James Forrest stod for et meget godt forarbeid til det siste målet. Like før slutt misbrukte Sinclair en gylden mulighet da han ble i gjennom av Forest.

Det er sjeldent man ser fire så flotte mål som i denne kampen. Spesielt Sinclairs´ og frisparket til Edouard var det virkelig klasse over. Motherwell har vært formlaget i Scottish Premiership sammen med Celtic og stod bokført med seks strake seiere.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Toljan, Boyata, Ajer, Tierney (Hayes 69); Bitton (Burke 84), Henderson; Forrest, Christie (Hendry 51), Sinclair; Edouard Ikke benyttet: Gordon, Lustig, Johnston og Weah Gult kort: Edouard, Boyata, Ajer og Toljan Tilskuere: 58.604 Celtics beste: Henderson