Viktig seier for Neil Lennon!
28.02.2019
Etter en dramatisk tirsdag på Celtic Park, var det viktig for Neil Lennon å få en god start som midlertid manager for Celtic. Spillerne viste en enorm vinnervilje og mentalitet i en vanskelig bortekamp mot Hearts og vant til slutt 2-1. Odsonne Edouard ble den store helten med seiersmålet to minutter på overtid. Lennon valgte nesten den samme startoppstillingen som Brendan Rodgers benyttet i sin siste kamp mot Motherwell på søndag - kapteinen Scott Brown var tilbake i laget sammen med Oliver Burke.

Etter et noe nølende start fra begge lag, var det Brown som stod for Celtic første store målsjanse med et susende skudd. Hearts´gode målvakt, Zdenek Zlamal, fikk så vidt slått ballen ut til hjørnespark. Da viste kampuret på Tynecastle i Edinburgh 18 minutter. Omtrent ti minutter seinere var det Scott Bain som virkelig viste frem med en minst like gode reaksjonsredning. Avslutningen til Sean Clare på hel volley på et hjørnespark var meget godt plassert, men Bain imponerte virkelig i den situasjonen. Like etter "headet" Uche Ikpeazu like over målet til Bain. Mot spillets gang gikk Celtic opp til 1-0 på en mesterlig utført kontring - Ewan Henderson satte det hele i gang med en presis pasning til Scott Sinclair som fant Burke som igjen fant James Forrest. Sistnevnte feilet ikke og Celtic var i ledelsen i Edinburgh. Burke som alt i alt var Celtics bestemann i går kveld satte like etter en ballen rett på Zlamal fra kort hold. Vinkelen ble for skrå for den storvokste skotten. Hjemmelaget ble hardt straffet da Jamie Brandon fikk direkte rødt kort et minutt før slutt. Dette var en duell med Jeremy Toljan og Brandon skulle ikke ha noe mer enn et gult kort.

Det er ikke alltid så lett å spille med en mann mer på banen. Gårsdagens kamp ble et eksempel på dette - Celtic hadde ballen mest og produserte de største målsjansene, men Hearts forsvarte seg godt. Sinclair hadde den desidert beste muligheten og burde så absolutt ha doblet Celtics ledelse. Etter 55 minutter slapp Celtic Hearts inn i kampen med et unødvendig straffespark. Bain og Kristoffer Ajer må dele skylden i den situasjonen. Førstnevntes pasning til Ajer var svak, nordmannen fikk ikke tak i ballen og felte Ikpeazu. Dommer Steven McLean gjorde det rette og blåste for straffespark hvor Ollie Bozanic var sikkerheten selv.

Lennon valgte å sette inn både Odsonne Edouard og Timothy Weah for å få mer trykk fremover. Førstnevnte utnyttet en dårlig markering i Hearts´forsvar og styrte Browns presise pasning i mål. Dermed fikk Lennon den starten han hadde håpet på. Oppgavene står i kø for den nye manageren og allerede på lørdag blir det en ny tur til Edinburg hvor Hibernian er motstander i kvartfinalen i den skotske cupen.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Toljan (Lustig 85), Boyata, Ajer, Tierney; Brown, Bitton; Forrest, Henderson (Edouard 61), Sinclair (Weah 79); Burke Ikke benyttet: Gordon, Hendry, Hayes og Johnston Gult kort: Brown og Toljan Tilskuere: 18.258 Celtic beste: Burke