Weah satte fart på Celtic!
03.02.2019
Celtic møtte St Johnstone for andre gang på fire dager og også i ettermiddag endte det med seier til Brendan Rodgers’ utvalgte. Dermed beholdt Celtic sin ledelse på seks poeng foran Rangers. Det var en kjølig ettermiddag på St Diarmid Park i Perth og Rodgers valgte å starte med de samme spillerne som da klubbene møttes på onsdag. Lenge så kampen ut til å ende målløs, men da Rodgers byttet inn Timothy Weah for en skadet Odsonne Edouard drøye 15 minutter før slutt ble det virkelig fart over Celtic. Amerikaneren var meget delaktig i begge målene og satte selv inn det siste.

Å komme til St Diarmid Park er aldri enkelt for St Johnstone er flinke til å forsvarere og spiller fysisk tøff fotball. Slik ble det også i ettermiddag selv om St Johnstone var mer villige til å satse fremover enn de gjorde på Celtic Park på onsdag. Scott Bain måtte tidlig i aksjon og imponerte med en flott beinparade på Matt Kennedys skudd fra kloss hold. Celtics første store målsjanse kom ved Oliver Burke og kun en susende takling av Jason Kerr i siste sekund hindret scoring. Celtic burde ha fått straffespark i denne situasjonen! Midtveis i første omgang skapte James Forrest en stor målsjanse, men dessverre gikk innlegget hans like over hodet til Scott Sinclair. Celtics siste målsjanse før hvilen stod Burke for med et soloraid. Hjemmelagets meget gode målvakt, Zander Clark, fikk en hånd på ballen før Richard Foster fikk klarert ballen på streken.

Den tyske høyrebacken, Jeremy Toljan, erstattet Mikael Lustig halveis i kampen og nykommeren viste solide takter selv om han tydelig manglet kamptrening. Tyskeren spilte Burke igjennom med en presis pasning, men Clark reddet mesterlig. Kun få minutter seinere var Clark på plass igjen med en enda mer imponerende readning fra Jozo Simunovic. Edouard erstattet Burke midtveis i 2. omgang, men måtte forlate banen kun åtte minutter seinere da han kolliderte med hjemmelagets kaptein Jon Shaughnessy. Det var et uhell og aldri et straffespark, men det så ikke pent ut for Edouard og franskmannen måtte bæres av banen på båre. Han ble erstattet med Weah og som nevnt innledningsvis skulle han virkelig markere seg. Etter 77 minutter ga Forrest Celtic fullt fortjent ledelsen 1-0 - en meget god Scott Brown fant Weah med en presis pasning, han satte opp farten og la innntil en umarkert Forrest. Et skoleeksempel på hvordan en kontring i fotball skal utføres. Ni minutter seinere var det klart for Weah igjen  - Sinclair satte fart på venstresiden, fant McGregor med en presis ball og sistnevnte viste overblikk av høy klasse han slapp ballen videre til fremadstormende Weah. Alene med Clark feilet ikke amerikaneren og Celtic gikk opp til 2-0.

På dette tidspunktet hadde Celtic kun ti spillere på banen da Forrest fikk en smell i leggen etter at alle tre innbyttene var blitt brukt opp. På overtid ble Celtic redusert til ni spillere da Kristoffer Ajer fikk direkte rødt kort da han hindret Callum Hendry. Et noe strengt idømt rødt kort av dommer Willie Collum, men også klønete og unødvendig av nordmannen. Celtic sliter med skader i midtforsvaret og allerede til onsdag er det ny kamp. Det er ikke bare i midtforsvaret Celtic sliter med skader - fire nye spillere pådro seg skader i ettermiddag og listen med utilgjengelige spillere begynner å bli lang. Forøvrig så ble Kieran Tierney observert på tribunene sammen sammen med ca. 3.000 tilreisende Celtic-supportere!

Celtic (4-2-3-1): Bain; Lustig (Toljan 46), Ajer, Simunovic, Izaguirre; Brown, McGregor; Forrest, Christie, Sinclair; Burke (Edouard 65) (Weah 74) Ikke benyttet: Gordon, Bitton, Hayes og Johnston Rødt kort: Ajer Gult kort: Christie Tilskuere: 6.242 Celtics beste: Brown