West Ham ble altfor sterke
24.07.2021
Celtic spilte sin siste sesongoppkjøringskamp mot West Ham United i ettermiddag. Foran 18.500 tilskuere på Celtic Park tapte hjemmelaget hele 2-6. Ante Postecoglou startet med sitt antatt sterkeste mannskap og det samme som startet mot FC Midtjylland på tirsdag med unntak av Nir Bitton. Celtic tok ledelsen 1-0 allerede etter åtte minutter på en velplassert skudd fra Callum McGregor. Etter en god start av Celtic snudde David Moyes´ utvalgte kampen etter to mål av Michail Antonio. På begge baklengsmålene hang ikke det urutinerte Celtic-forsvaret sammen og gjestene fikk altfor mye spillerom. Bortelaget gikk opp til 3-1 ved pause etter et straffespark av Mark Noble.

Postecoglu valgt å erstatte Vasilis Barkas med Scott Bain fra starten av 2. omgang. Ryan Christe ga Celtic et nytt håp med en tidlig scoring i 2. omgang. Etter ti minutters spill byttet Celtic samtlige utespillere og da viste West Ham United at nivået er høyere i Premier League. Gjestenes siste mål ble forøvrig satt inn av tidligere Celtic-spiller Armstrong Oko-Flex. Det ble en dårlig generalprøve foran det viktige returoppgjøret mot FC Midtjylland på onsdag hvor Celtic må prestere langt bedre enn det ble gjort i ettermiddag.

Celtic (4-2-3-1): Barkas (Bain 46); Ralston (Urhoghide 55), Murray (Bitton 55), Welsh (Hjelde 55), Taylor (Montgomery 55); Soro (Rogic 55), McGregor (Shaw 55); Abada (Robertson 55), Turnbull (Henderson), Christie (Forrest 55); Edouard (Griffiths 55) Ikke benyttet: Doohan, Bolingoli og Connell Tilskuere: 18.500