"Hat-trick" for Scott Sinclair!
10.02.2019
Celtic og St Johnstone møttes i ettermiddag for 3. gang på tolv dager. Denne gangen i den skotske cupen hvor Celtic til slutt vant komfortabelt 5-0 etter et "hat-trick" av Scott Sinclair. Dermed er Celtic klare for kvartfinalen i den skotske cupen og drømmen om et nytt "The Treble" lever i beste velgående. James Forrest var tilbake i startoppstillingen og var en av to endringer Brendan Rodgers foretok i forhold til laget som startet mot Hibernian på onsdag.

Allerede etter tre minuter ga Sinclair Celtic ledelsen 1-0  - målet kom etter et godt forarbeid av Oliver Burke på høyresiden. Sinclair var påpasselig fremme på det presise innlegget. Seks minutter seinere doblet Scott Brown Celtics ledelsen med et fantastisk langskudd rett i krysset fra nærmere 25 meters hold. I praksis var kampen avgjort før kampuret på Celtic Park viste ti minutter. Gjestene fra Perth kom seg aldri etter den brutale starten. Dessverre for Celtic så var det ingen i feltet som maktet å sette inn Burkes presise innlegg etter en halvtimes spill. Denne prestasjonen av den skotske spissen hadde fortjent en bedre skjebne.

I løpet av to minutter etter hvilen punkterte Celtic kampen fullstendig. Etter 53 minutter scoret Sinclair sitt andre for ettermiddagen etter et flott forarbeid fra Jonny Hayes som spilte venstreback etter Emilio Izaguirres skade mot Hibernian på onsdag. Minutter seinere økte Forrest Celtics ledelse til 4-0 og utklassingen var et faktum. Av naturlige årsaker falt kampen i kvalitet, men Celtic hadde full kontroll og to minutter før slutt fastsatte Sinclair sluttresultatet til 5-0. Målet kom etter et godt forarbeid av innbytter Odsonne Edouard.

Selv om Celtic har hatt en svært god start på 2019, så man være så ærlig at motstanden ikke har vært den beste. Kommende uke blir avgjørende for Celtic med Valencia i Europa League på torsdag og en vanskelig bortekamp mot Kilmarnock søndag ettermiddag. Makter Celtic å komme seg gjennom disse to oppgjørene og fortsatt være ubeseiret vil dette være en fantastisk prestasjon.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Toljan, Boyata, Simunovic (Ajer 46), Hayes; Brown, McGregor; Forrest (Edouard 62), Christie, Sinclair; Burke (Weah 67) Ikke benyttet: Gordon, Lustig, Bitton og Johnston Gult kort: Hayes Tilskuere: 28.404 Celtics beste: Sinclair