Celtic ble historiske!
29.01.2017
Celtic hadde få problemer med å beseire et heller svakt Hearts-lag i ettermiddag. Dermed er Brendan Rodgers´mannskap historisk med 27 kamper på rad uten tap i hjemlig liga og cup målt fra starten av en sesong. Rodgers var nødt til gjøre endringer på laget siden Moussa Dembele og Leigh Griffiths begge var ute med skade. James Forrest startet på topp og det var første gang i sesongen 2016/17 at Dembele ikke var på banen.  Dedryck Boytata beholdt plassen i midforsvaret etter den meget gode kampen mot St Johnstone på onsdag. Stuart Armstrong pådro seg en strekk under oppvarmingen og ble erstattet av Callum McGregor. Selv om Celtic helt klart manglet en del av sine beste spillere var det likevel tilstrekkelig til slo Hearts 4-0.

Første omgang heller sjansefattig. Celtics første målsjanse da Forrest utyttet svakt forsvarspill av Hearts´midtstopper John Souttar, men uheldigvis for Celtic var Scott Sinclair i "offiside" da han mottok ballen. Hearts ble muligens snytt for et straffespark da Jozo Simunovic tacklet norsk-amerikaneren Bjørn Johnsen litt for tøft. Like etter ga McGregor Celtic ledelsen 1-0 på et meget godt angrep av Celtic! Sinclair stod for forarbeidet, men McGregor må berømmes for sitt smarte løp bakfra og hvor "kald" han var da han mottok ballen. Høy klasse av Celtic og en meget fortjent ledelse etter 30 minutters spill.  I pausen ble nykommeren Eboue Kouassi presentert til trampeklapp fra Celtics-supportere.

Celtic var klart bedre etter hvilen og umiddelbart tak i kampen. Forrest stod bak den første målsjansen og Cristian Gamboa hadde også et godt skudd innledningsvis. Etter 52 minutters spill burde Forrest ha doblet Celtics ledelse da han kom alene med Hearts´målvakt Jack Hamilton. Fremspillet var en utsøkt langspasning fra Gamboa, men dessverre var ikke Forrest god i det avgjørende øyeblikket. Celtic-spillerne ropte på straffespark da Sinclairs innlegg traff Soutars albue. Sannsynligvis gjorde dommer Bobby Madden rett i å ikke blåse straffespark i den situasjonen. Sinclair misset nok en gigantisk målsjanse etter meget godt forarbeid av banens bestemann Kieran Tierney. Etter 71 minutter fikk endelig Celtic lønn for strevet da Sinclair doblet ledelsen. Nok en gang var Tierney involvert da han spilte frem innbytter Liam Henderson som gikk til dødlinja. Innlegget ble først møtt av Patrick Roberts  - Hearts målvakt gikk et bein på ballen og Sinclair var påpasselig fremme på returen. Tre minutter seinere la Roberts på til 3-0 etter et lignende angrep. På overtid fikk Celtc straffespark da innbytter Jack Aitchison ble felt og Sinclair var sikkerheten selv fra krittmerket. I forrige sesong ble den meget lovende Aitchioson både tidenes yngste debutant og tidenes yngste målscorer for Celtic. Et kjempetalent som fyller 17 år 5. mars.

Lisbon Lions´50 år gamle rekord var dermed slettet og Celtic leder Scottish Premiership med 22 poeng etter 22 spilte kamper. Det ser meget lovende ut for Rodgers´menn for tiden for å si det mildt! På onsdag kommer Aberdeen på besøk - og forhåptentligvis en ny god kamp av Celtic!

Celtic (4-3-3): Gordon; Gamboa (Lustig 79), Simunovic, Boyata, Tierney; Brown, Bitton, McGregor; Roberts (Aitchison 82), Forrest (Henderson 67) og Sinclair Ikke benyttet: de Vries, Sviatchenko, Izaguirre og Mackay-Steven Gule kort: Ingen Tilskuere: 58.247 Celtics beste: Tierney