Celtic fortsatte på vinnersporet!
10.08.2019
Celtic fortsatte den flotte sesongåpningen med å vinne komfortabelt 5-2 på bortebane mot Motherwell i ettermiddag. Det er alltid vanskelig å vinne på Fir Park - Celtic lå også under 0-1, men snudde kampen på mesterlig vis. Jozo Simunovic og Hatem Abd Elhammed var fortsatt skadet og det betød at Kristoffer Ajer nok en gang måtte spille høyreback. Midtforsvaret bestod denne gangen av Nir Bitton og Christopher Jullien. Ellers stilte Neil Lennon med det samme laget som startet i Champions League kvalifiseringen mot CFR Cluj på onsdag.

Hjemmelaget åpnet kampen best og i de ti første minuttene virket det som om Celtics spillere ennå ikke var helt våkne. Det var derfor ikke ufortjent at Motherwell gikk opp i ledelse 1-0 etter 12 minutters spill ved Liam Donnelly. Målet kom etter et presist innlegg fra høyreside og burde absolutt vært avverget. Baklengsmålet var en kombinasjon av dårlig markering av Bolingili-Mbombo og ikke helt patent målvaktspill av Scott Bain. Celtic tok seg imidlertid mesterlig sammen og kun et minutt seinere stod det 1-1 på resultattavla. James Forrest spilte Ajer i gjennom med en utsøkt pasning og nordmannen feilet ikke alene med Motherwells målvakt. Bolingoli-Mbombo burde ha gitt Celtic ledelsen etter 33 spilte minutter da han mottok en perfekt slått pasning av Olivier Ntcham. Dessverre var avslutningen til venstrebacken ikke av samme klasse. Fire minutter før hvilen ble Leigh Griffiths lagt ned like utenfor Motherwells straffefelt. Griffiths tok selv frisparket og satte ballen helt nede i hjørnet og Celtic gikk til pause med en fortjent ledelse.

I begynnelse av 2. omgang skapteMotherwell et par farlige målsjanser, men Celtic hadde stort sett kontroll på kampen. Ajer var tidvis imponerende som høyreback og fremover på banen spilte Ntcham meget bra. James Forrest økte Celtic ledelse til 3-1 midtveis i omgangen etter godt forarbeid av Bolingoli-Mbombo. Ti minutter seinere var den franske duoen Ntcham og Odsonne Edouard på ferde igjen. Førstnevnte satte fart langs venstresiden og fant Edouard med en presis pasning. Edouard viste sin klasse med et mesterlig mottok og satte ballen utagbart i hjørnet bak Motherwells målvakt. Fire minutter før slutt fikk Celtic tildelt et helt korrekt straffespark da Edouard ble felt. Innbytter Ryan Christie var sikkerheten selv fra krittmerket. Et minutt på overtid scoret Motherwell på nok et unødvendig baklengsmål og kampen endte dermed 5-2. Donnelly ble nok en gang stående alene uten tilstrekkelig markering.

Dette var en god gjennomkjøring for Celtic i forkant av returkampen mot CFR Cluj på tirsdag. Da må Celtic være ytterligere kliniske foran mål og ikke minst mer kompakte bakover. Lennons ønske om hurtig spill i lengderetningen begynner å ta fasong. Forhåpentligvis får han mulighet til å bruke mesteparten av midlene fra salget av Kieran Tierney til å forsterke spillerstallen ytterligere.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Ajer, Bitton, Jullien, Bolingoli-Mbombo; Brown, McGregor; Forrest (Christie 67), Ntcham (Sinclair 79), Morgan; Griffiths (Edouard 62) Ikke benyttet: Gordon, Hayes, Shved og Bayo Gult kort: Ingen Tilskuere: 8.822 Celtics beste: Ajer