Celtic hadde fortjent å vinne
15.09.2022
Celtic spilte en meget god kamp mot Shakhtar Donetsk i Champions League i går kveld. Resultatet av kampen som ble spilt i Warszawa ble 1-1, men det er ingen tvil om at Celtic burde ha vunnet etter spill og sjanser. Sead Haksabanovic fikk noe overraskende muligheten fra start på venstrekanten og Ange Postecoglou valgte å flytte Jota over til motsatt side. Dette var den svenskfødte vingens første kamp fra start i Celtic.

Allerede etter to minutters spill kunne Kyogo ha gitt Celtic ledelsen. Matt O'Riley fant japaneren med et godt slått pasning, men dessverre var kvaliteten på sistnevntes avslutning ikke like god. Likevel etter ti minutter var Celtic i ledelsen. Josip Juranovic vant ballen på midtbanen og Haksabanovic oppfattet dette raskt og satte fart fremover.  Hans presise innlegg satte Reo Hatate i mål via en Shakhtar-spiller. Shakhtar utlignet på en kontring etter en halvtimes spill. Målet kom etter at Callum McGregor mistet ballen på midtbanen. Denne gangen var det vertenes stjernespiller Mykhaylo Mudryk som satte fart og han feilet ikke alene med Joe Hart.

Celtic fortsatte det gode spillet også etter pausen. O'Riley testet Shakthars målvakt med et godt langskudd.  Like etter var innbytter Daizen Meada enda nærmere en nettkjenning, men dessverre var han ikke helt i balanse da pasningen fra Juranovic kom. Jota hadde et par meget god muligheter. Med fasit i hånd, burde han nok å sendt ballen til en bedre plassert medspiller fremfor å avslutte selv i en av dem. En annen innbytter, Giorgos Giakoumakis, misbrukte en meget stor mulighet helt på tampen.

Det er mye positiv for Postecoglou å ta med seg fra denne kampen. Uavgjort på bortebane i Champions League er i utgangspunktet et meget bra resultat. Likevel har Celtic grunn til å være skuffet. Med så mye godt spill og så mange sjanser burde denne kampen ha blitt vunnet.

Celtic (4-3-3): Hart; Juranovic, Carter-Vickers, Jenz, Taylor; McGregor. O'Riley (Mooy 68), Hatate (Turnbull 68); Jota (Abada 86), Kyogo (Giakoumakis 68) og Haksabanovic (Maeda 45) Ikke benyttet: Siegrist, Bain, Ralston, Welsh, Bernabei, Abildgaard og Forrest Gult kort: Jenz Tilskuere: 20.697 Celtics beste: Taylor