Celtic økte ledelsen i ligaen!
31.01.2019
Celtic tok godt vare på sin utsatte kamp mot St Johnstone i går kveld og vant komfortabelt 2-0. Dermed økte Celtic ledelsen i Scottish Premiership til seks poeng mot erkerival Rangers. Kanskje var dette kampen som skulle vise seg å avgjøre ligatittelen. I tillegg var det positivt av Celtic holdt nullen for fjerde kamp på rad i 2019. Brendan Rodgers foretok to endringer i forhold til laget som startet mot Hamilton på lørdag da Jozo Simunovic og James Forrest var tilbake i startoppstillingen.

Bortelaget fra Perth var som vanlig godt organisert og Celtic sleit med å finne åpninger i kampen innledningsvis. Den første målsjansen kom etter 13 minutter på et frispark av Ryan Christie like uten for stolpen til St Johnstones gode målvakt Zander Clark. Scott Sinclair kom enda nærmere halvspilt ut i omgangen med en god "heading" på Emilio Izaguirres innlegg. I den situasjonen viste Clark virkelig klasse og fikk en hånd på ballen. Like før pause hadde Oliver Burke et godt skudd som like utenfor stolpen, men nærmere kom ikke i Celtic mål i 1. omgang.

Kampen ble avgjort på under to magiske minutter etter hvilen. I det 54. minutt ga kampens bestemann, Callum McGregor, Celtic ledelsen på et velplassert langskudd. Det neste målet enda flottere og kom etter en herlig "chip" av Christie som det var virkelig klasse over. Innbytter Odsonne Edouard burde ha økt Celtic ledelse ytterligere da han kom alene med Clark. Dessverre så var avslutningen for svak og ballen gikk rett i beina på målvakten. Mot slutten av kampen var McGregor frempå med skuddfoten igjen, men Clark fikk slåtten ballen til hjørnespark. Celtic ble også snytt for et soleklart straffespark da Richard Forster blokkerte Forrest´ innlegg med hånda.

Åpningen på det nye året har vært strålende for Celtic og allerede førstkommende søndag møtes de samme to klubbene igjen denne gangen på St Diarmid Park i Perth. Spillet sitter mye bedre i forhold til de siste kampene i 2018 og forhåpentligvis makter Celtic å holde den luka de nå har fått.

Celtic (4-3-3): Bain; Lustig, Ajer, Simunovic, Izaguirre; Brown, McGregor, Christie (Bitton 80); Forrest, Burke (Edouard 67) og Sinclair Ikke benyttet: Gordon, Hayes, Henderson og Johnston Gult kort: Christie Tilskuere: 54.563 Celtics beste: McGregor