Celtic sløste med sjansene!
26.08.2018
Celtic sløste med målsjanse og burde ha vunnet med større margin mot Hamilton Academical i ettermiddag. Kampen endte 1-0 etter scoring av utskjelte Dedryck Boyata som spilte sin første kamp denne sesongen. Belgierens "comeback" ble ikke like godt mottatt av alle og Green Brigades banner med teksten "Boyata - not fit to wear the jersey" summerte opp hva mange mente. Celtic har store skadeproblemer i midtforsvaret etter at Jozo Simunovic ble skadet mot Suduva i onsdagens kvalifiseringskamp til Europa League. Totalt gjorde Brendan Rodgers fire endringer i forhold til laget som startet i Litauen - Mikael Lustig, Dedryck Boyata, Tom Rogic og Leigh Griffiths var alle tilbake i startoppstillingen.

Gjestene fra Hamilton hadde kampens første målsjanse da Michael Miller dro seg fri på høyrekanten, men Craig Gordon var heldigvis med på notene. Det skulle gå nesten et kvarter før Celtic fikk sin første målsjanse. Hamiltons målvakt Gary Woods fikk fingertuppene på et meget godt skudd fra Moussa Dembele. På det påfølgende hjørnesparket var Mikael Lustig nære med en god "heading". Rogic fant James Forrest med en presis pasninng - dessverre for Celtic var ikke avslutningen fra vingen av samme klasse. Celtics to største muligheter i 1. omgang kom i løpet av de to siste minuttene før pause. Dembele var mannen bak begge - første "headet" han Forrest´ gode innlegg like over tverrliggeren før han kom enda nærmere et susende skudd like etter.

Celtic fortsatte presset også etter hvilen og kontrollerte kampen fullstendig. Hamilton på sin side var flinke til å forsvare seg og gjorde det vanskelig for Celtic. Callum McGregor kom nærme innledningsvis etter en meget godt angrep av Celtic hvor Forrest, Dembele, Rogic og Tierney alle var involvert. Banens bestemann, Dembele, hadde en god "heading" like etter. Boyata ble ettermiddagen helt da han satte inn kampens neste mål fra kloss hold på et hjørnespark. Midtstopperen unnlot å juble for scoringen og hvordan skal man tolke dette? Umiddelbart etter kunne og burde Boyata ha doblet ledelsen, men dessverre gikk skuddet hans like over. Nedtaket og vendingen forut for skuddet var det klasse over. Dembele misbrukte ytterligere et par gode mulighet helt på tampen av kampen og ved en av dem tok ham et fullstendig feil valg ved å skyte selv.

Celtic (3-1-4-2): Gordon; Lustig, Boyata, Ajer; Brown; Forrest (Johnston 68), Rogic (Ntcham 68), McGregor, Tierney; Griffiths (Christie 83) og Dembele Ikke benyttet: Bain, Gamboa, Hayes og Sinclair Gult kort: Ingen Tilskuere: ca. 57.000 Celtics beste: Dembele