De neste beste tapte i Europa
13.12.2019
Ikke uventet valgte Neil Lennon å hvile noen av sine beste spillere i den siste kampen i gruppespillet i Europa League mot CFR Cluj i går kveld. Celtic har et meget tett kampprogram frem til nyttår og hadde allerede vunnet sin gruppe. Det betød en gjensyn med blant andre Scott Sinclair og Leigh Griffiths i tillegg til en debutant i 18 år gamle Scott Robertson på midtbanen. Olivier Ntcham fikk æren av å være kaptein. Gårsdagens kamp var også Neil Lennons nr. 50 i Europacupsammenheng.

Celtic spilte en god første omgang der spesielt debutant Robertson markerte seg i den defensive midtbanerollen. Den første målsjansen kom etter en presist innlegg fra Moritz, men hjemmelagets forsvar fikk ryddet unna. Etter 18 minutter kom kampen største målsjanse på en kontring fra CFR Cluj. Craig Gordon viste at fortsatt kan med en god inngripen. Nærmest nettkjenning før hvilen kom på et godt skudd fra Mikey Johnston.

Tre minutter etter hvilen gikk hjemmelaget opp til 1-0. Målet kom etter en hjørnespark med påfølgende svak markering i Celtics midtforsvar og ikke helt patent målvaktspill av Gordon heller. Det var utvilsomt et langt svakere utgave av Celtic etter pause. Den eneste målsjansen hadde Griffiths med en brukbar "heading" midtveis i omgangen. Etter 70 minutter doblet CFR Cluj ledelsen ved Damjan Djokovic. Også på denne situasjonen må det være lov å stille et spørsmålstegn ved både markering og målvaktspill. Karamoko Dembele ble byttet inn det siste kvarteret og ble dermed Celtics yngste spiller i Europa noensinne med sine 16 og 239 dager.

Trekningen av sluttspillet skjer på mandag 16. desember og blant klubbene Celtic kan møte er Eintracht Frankfurt, FC København, AS Roma, Shakhtar Donetsk og Wolverhampton Wanderers.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Bauer, Jullien (Ajer 45), Bitton, Bolingoli; Robertson, Ntcham; Morgan (Bayo 66), Johnston (Dembele 72), Sinclair; Griffiths Ikke benyttet: Hazard, Taylor, Forrest og Savoury Gult kort: Griffiths Tilskuere: 12.890 Celtics beste: Ntcham