Dembele snudde kampen!
05.02.2017
Celtic slo knallhardt tilbake etter å ha ligget under 1-2 til pause mot St Johnstone i ettermiddag. Hovedårsaken var Moussa Dembeles tre mål i den siste halvtimen som bokstavelig talt snudde kampen. Etter å ha stått over Celtics to siste kamper med en kneskade, var Dembele i dag tilbake på innbytterbenken. Brendan Rodgers gjorde tre endringer i forhold til laget som startet mot Aberdeen på onsdag. Erik Sviatchenko var tilbake i midtforsvaret og Liam Henderson og Gary Mackay-Steven fikk muligheten på midtbanen.

Det tok Celtic kun seks minutter å gå opp i ledelsen ved Henderson. Målet kom etter en kanonade mot hjemmelagets målvakt Zander Clark. Først avsluttet Mackay-Steven med svakt skudd rett på Clark. I trekket etter var det Patrick Roberts´tur - hans skudd var langt bedre enn Mackay-Stevens, men Clark fikk en hånd på ballen. Returen plasserte Henderson helt inne ved stolperoten. Etter åpningsmålet mistet Celtic noe av initiativet og St Johnstone kom inn i kampen. Etter 18 minutter hadde hjemmelaget en meget målsjanse på en kontring, men Craig Gordon viste klasse og avverget Richard Fosters´skudd med en meget god beinparade. Like etter misset Mackay-Steven på kjempesjanse da han kom alene med Clark etter å ha blitt frispilt av Scott Sinclair.

Etter en drøy halvtime utlignet St Johnstone på et hjørnespark. Keith Watson raget høyest på et hjørnespark og "headet" inn utligningen. Markeringen inne i Celtics midtforsvar var ikke den beste og Nir Bitton klarte ikkeå forhindre Watson å utligne. Etter spill og sjanser var ikke utligningen direkte ufortjent. St Johnstone er et godt lag som ofte har skapt problemer for Celtic. To minutter før pause var Dedryck Boyata uheldig og "headet" ballen i eget mål. Det var tydelig at Celtic ville 2. omgang og gikk ut i et forykende tempo. Dommer Craig Thomson kom også i fokus - først burde han ha gitt hjemmelagets Paul Paton direkte rødt kort på en meget stygg tackling av Nir Bitton. Deretter burde han muligens ha blåst for straffespark til St Johnstone da Scott Brown var vel tøff mot Danny Swanson. Den største tabben kom likevel etter 60 minutters da Celtic fikk tildelt et meget billig straffespark. Watson ble avblåst for "hands", men TV-bildene viste at dette var feil da Kieran Tierneys innlegg traff ham i magen. Dembele som nettopp hadde kommet inn for en svak Mackay-Steven var sikkerheten selv fra krittmerket.

Straffesparket tok mye av piffen ut av hjemmelaget og Celtic dominerte totalt den siste halvtimen. Rodgers´gutter var også meget effektive og scoret tre flotte mål. Etter 75 minutter var Celtic tilbake i ledelsen etter at Dembele hadde scoret sitt andre mål i kampen. En meget god prestasjon av franskmannen som fikk presset skuddet ned. Seks minutter seinere kontret Celtic inn 4-2. Roberts vant ballen på midtbanen og satte fart - han spilte fri Sinclair som kom på et godt løp. Alle trodde at Sinclair skulle passe tilbake til Roberts, men han valgte å avslutte i Clarks nærmeste hjørne. Et meget flott mål av Celtic! Roberts fylte 20 år i dag og spilte nok en god kamp. Dembele satte punktum med 5-2 frem minutter før slutt. Målet kom etter et imporende angrep hvor ballen var innom samtlige Celtic-spillere i oppspillingen og inneholdt 24 pasninger! Et "frekt" hælspark av Roberts utmanøvrerte til slutt hele St Johnstones forsvar og Dembele kom alene med Clark og bommet ikke.

Dette var Celtics 29. kamp på rad i hjemlig liga og cup uten tap. Rangers avga poemg mot Ross County i går og nå leder Celtic med hele 27 poeng.Nå venter Inverness i den skotske cupen på lørdag. Inverness er det eneste laget som har tatt poeng av Celtic i 2016/17-sesongen og lørdagens kamp blir viktig med tanke på å vinne "The Treble".

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig, Sviatchenko, Boyata, Tierney; Bitton, Brown; Mackay-Steven (Dembele 59), Henderson (McGregor 71), Sinclair; Roberts (Ciftci 86) Ikke benyttet: de Vries, Gamboa, Simunovic og Forrest Gult kort: Lustig Tilskuere: 6.548 Celtics beste: Dembele