En god omgang var nok
05.11.2016
Celtic var det dominerende laget fra start i ettermiddagens hjemmekamp mot Inverness, men det skulle ta en omgang før overtallet i spill og målsjanser ga uttelling. De første 45 minuttene var ganske frustrende for Celtic og laget burde absolutt ha ledet, men det stod 0-0 til pause. Inverness har vist seg å være en vanskelig motstander de siste sesongene og var før ettermiddagens kamp den eneste klubben Celtic har tapt poeng mot i den hjemlige ligaen i sesongen 2016/17. Brendan Rodgers gjorde fire endringer i forhold til laget som startet mot Borussia Mönchengladbach i Champions League på tirsdag. Jozo Simunovic, Callum McGregor, Patrick Roberts og Leigh Griffiths var alle tilbake i startelleveren i en 3-5-2 formasjon. For første i ligaen denne sesongen valgte Rodgers å starte med både Griffiths og Moussa Demebele på topp.

Mikael Lustig måtte dessverre forlate banen etter 15 minutters spill etter en smell i ankelen og ble erstattet med Emilio Izaguirre. Stuart Armstrong ble trukket ned som høyreback og klarte seg meget bra. Griffiths stod bak Celtics første store målsjanse midtveis i første omgang - han mottok en presis pasning fra McGrgor og smelte til på direkten, men ballen gikk dessverre over målet til Inverness´målvakt Owain Fon Williams. Patrick dro seg like etter fri på høyresiden og fikk sendt ballen i feltet - dessverre for Celtic var Dembele litt for sein i den situasjonen. Armstrong misbrukte en god muligheten med en "heading" langt over mål fra en god posisjon. Mot slutten av omgang hadde Scott Sinclair to brukbare muligheter, men Fon Williams og Inverness-forsvaret fikk avverget.

Sinclair trengte kun tre minutter i andre omgang for å gi Celtic ledelsen 1-0. Han ble spilt igjennom av McGregor og dette var starten på en god omgang av Celtic. Etter 63 minutter doblet Celtic ledelsen ved Griffiths. Dommer Crawford Allan ga Celtic en fordel av ballen da McGregor ble revet overrende - ballen gikk videre til Dembele som skjøt rett på Fon Williams, men Griffiths var påpasselig fremme og satte returen i mål. Greg Tansey fikk sitt andre gule kort i situasjonen og bortelaget avsluttet kampen med en spiller mindre på banen. Et godt angrep iscenesatt av Roberts på høyresiden endte til slutt med at Armstrong avsluttet over målet til Inverness. Syv minutter før slutt fastsatte innbytter Tom Rogic sluttresultatet til 3-0 på et godt angrep hvor nok en gang Roberts var involvert.

I sluttminuttene var Izaguirre uheldig som ikke scoret Celtics fjerde mål, men Celtic skal være meget fornøyd med gjennomføringen av 2. omgang. Neste helg er det landskamper og Scott Brown gjør et "comeback" mot England på Wembley. Fredag18. november venter Kilmarnock på Rugby Park og da er forhåpentligvis Celtic klare til å sikre seg nok en seier.

Celtic (3-5-2): Gordon; Lustig (Izaguirre 14), Simunovic, Sviatcenko; Roberts, Armstrong, Brown (Bitton 61), McGregor, Sinclair; Dembele (Rogic 70) og Griffiths Ikke benyttet: de Vries, Gamboa, Christie og Forrest Gult kort: Ingen Tilskuere: 54.152 Celtics beste: Armstrong