Celtic Supporters Club in Norway
Feiring med bismak!
13.05.2018
Celtic mottok i ettermiddag det synlige bevis for at klubben vant sitt 49. skotske ligamesterskap og det syvende på rad. Ettermiddagens kamp endte med sesongen eneste tap i ligaen da Aberdeen tok sin første seier på Celtic Park på 14 år. Dermed ble det en feiring med bismak for Celtic, mens Aberdeen sikret 2. plassen i ligaen for fjerde sesong på rad. I det hele tatt har Celtics ligasesong våren 2018 vært en skuffelse - på seksten ligakamper har Celtic gått målløse av banen i hele seks av dem. Celtic vant ni av de seksten ligakampene, spite fire uavgjort og tapte for tredje gang i ettermiddag mot Aberdeen.
 
Moussa Dembele var tilbake i startoppstillingen etter at Brendan Rodgers valgte å hvile ham mot Kilmarnock på onsdag. Franskmannen var en av seks endringer Rodgers foretok i forhold til onsdagens kamp og Celtic stilte med sitt antatt sterkeste mannskap. Det var gjestene fra Aberdeen som skapte den første målsjansen i kampen - Greg Stewart "curlet" et frispsrk i tverrliggeren bak Scott Bain etter ti minutters spill. Dembele stod bak Celtics første målsjane da han sendte av gårde et meget godt skudd fra kanten av 16-meteren. Dessverre for Celtic så fikk Aberdeens meget gode måvakt slått ballen til hjørnespark. Krsistoffer Ajer holdt på slutten av 1. omgang nesten satte Gary Mackay-Stevens presise frispark i eget mål. Celtic skapte ytterligere to målsjanser før pause med gode muligheter fra James Forrest og Dembele.
 
Kampens eneste mål kom to minutter etter pause ved Andy Considine etter en meget god kontring av Aberdeen. Rodgers valgte å sette inn Scott Sinclair og Leigh Griffiths for henholdsvis Kieran Tierney og Moussa Dembele for å få mer fart på Celtic fremover. Griffiths ble umiddelbart etter spilt igjennom av Ajer, men avslutningen til spissen var ikke  presis nok. Celtic fortsatte presset for en utligning - Tom Rogic og Olivier Ntcham testet begge Lewis med hvet sitt gode skudd, før Callum McGregor ble tacklet i siste sekund av målscorer Considine. Innbytter Sinclair var den neste til å teste Lewis etter å ha blitt spilt i gjennom av Scott Brown. Nærmest utligning kom Griffiths på et godt slått presist frispark, men nok en gang reddet Lewis mesterlig.
 
Nærmere kom ikke Celtic og dermed gikk laget målløs av banen i sin andre ligakamp på rad. Shay Logan fikk direkte rødt kort av dommer Craig Thomson for usportslig opptreden etter at kampen var blåst av. Aberdeen-spilleren kranglet med både Mikael Lustig, Dedryck Boyata og McGregor. Nå gjenstår kun en kamp for Celtic - finalen i den skotske cupen mot Motherwell førstkommende lørdag.
 
Celtic (4-2-3-1): Bain; Lustig, Ajer, Boyata, Tierney (Sinclair 52); Brown, Ntcham (Armstrong 68); Forrest, Dembele (Griffiths 52) og McGregor Ikke benyttet: de Vries, Hendry, Simunovic og Roberts Gult kort: Ajer, Brown og McGregor Tilskuere: Ca. 58.000 Celtics beste: Brown
 

CSCN på Facebook

CSCN på Twitter