Dramatisk semifinale
22.04.2024
Gårsdagens semifinale i den skotske cupen ble av det dramarisk slaget. Kampen mellom Celtic og Aberdeen endte til slutt 3-3 etter ekstraomganger og det måtte straffespark til for å kåre en vinner. Celtic trakk det lengste strået da Joe Hart reddet Aberdeen syvende straffespark og vant 6-5. I finalen møter Celtic erkerival Rangers. Daizen Mazda hadde pådratt seg en "hamstring" på trening og er høyest sannsynlig ute for resten av sesongen. Det betød at Yang Hyun-jun fikk muligheten fra start. Kaptein Callum McGregor startet for første gang siden slutten av februar.

Aberdeen fikk en best mulig åpning på kampen da deres toppscorer Bojan Miovski satte ballen bak Hart etter kun to minutters spill. Celtic utlignet 20 minutter seinere ved Nicolas Kühn og 1-1 var også resultatet til pause i en heller sjansefattig og kjedelig omgang på Hampden Park. Innbytter James Forrest brukte kun et minutt på å sende Celtic i ledelsen med et god plassert skudd. Celtic så ut til å ha full kontroll, men Ester Sokler "headet" inn utligningen på overtid. I ekstraomgangene scoret lagene ytterligere en gang til hver. Matt O´Riley ga ledelsen 3-2. Aberdeen kjempet heroisk og fikk betalt da Angus MacDonald satte inn 3-3 like før slutt. Innbytter Adam Idah hadde en bal i nettet på stillingen 3-2 til Celtic, men ble korrekt avblåst for "offside".

Dermed var det klart for straffespark og Celtic hadde fordelen med å starte. Idah, Luis Palma, O´Riley og Paulo Bernardo satte inn Celtics fire første straffer. Overraskelsen var stor da Hart gikk frem for å ta den femte. Målvakten satte ballen i stolpen og ut. Alistair Johnston og Tomoki Iwata gjorde jobben på de to neste og da Hart reddet fra Killian Phillips var finaleplassen i boks. Celtic har vært svake på straffespark i Scottish Premiership denne sesongen og har bommet på fem av 14 forsøk fra krittmerket. Finalen i den skotske cupen spilles lørdag 25. mai og for første gang siden 2002 møtes erkerivalene Celtic og Rangers i finalen.

Celtic (4-3-3): Hart; Johnston, Carter-Vickers, Scales, Taylor; O´Riley, McGregor (Iwata 62), Hatate (Bernardo 86); Kühn (Palma 86), Kyogo (Idah 79) og Yang (Forrest 62 (Nawrocki 119)) Ikke benyttet: Bain, Ralston og Kelly Gult kort: Kühn Tilskuere:  45.385 Celtics beste:  O´Riley