Ketchup-effekten slo til!
26.10.2016
Den berømmelige ketchup-effekten slo til i kveldens bortekamp mot Ross County! Med tre mål på de siste ti minuttene vant Celtic komfortable 4-0 og leder nå Scottish Premiership med syv poeng foran Aberdeen med en kamp mindre spilt! Kveldens seier burde vært enda større - både Moussa Dembele og Scott Sinclair misset alene med Ross Countys målvakt Scott Fox på slutten av kampen! Emilio Izaguirre spilte sin første kamp fra start denne sesongen og var en av hele åtte endringer Brendan Rodgers foretok i forhold til laget som startet mot Rangers på søndag. Kieran Tierney og kaptein Scott Brown fikk begge hvile kveldens kamp og nevnte Sinclair og Dembele startet begge på benken.

Celtic fikk en drømmestart i Dingwall da Patrick Roberts scoret etter kun tre minutters spill. Stuart Armstrong fant Roberts med en presis pasning og engelskmannen gjorde ingen feil alene med tidligere Celtic-målvakt Fox. Kampen jevnet seg ut og Craig Gordon måtte i aksjon med en flott beinparade og reddet med dette et skudd fra Ross Countys toppscorer Liam Boyce. Leigh Griffiths som i kveld ble foretrukket fremfor Dembele og misset en god målsjanse etter 19 minutters spill - han ble spilt fri av banens beste spiller, Roberts, men dessverre var ikke avslutningen presis nok. Ryan Christie hadde like etter meget stor målsjanse etter godt forarbeid av en annen unggutt Liam Henderson.

Vertene stod bak den første målsjansen etter hvilen, men nok en gang viste Gordon sin klasse og reddet mesterlig. Ross County var klart best innledningsvis i 2. omgang og hadden en "heading" i stolpen og like etter måtte Gordon i aksjon igjen på et godt langskudd av Chris Burke. Gordon kom i fokus nok en gang like etter med en horribel utrusning som resulterte i et gult kort for farlig spill. Rodgers valgte å sette inn Dembele og Sinclair den siste snaue halvtimen og det var tydelig nok til at Celtic igjen tok over initiativet i kampen. Demblele misset alene med Fox før Armstrong doblet Celtics ledelse etter 83 minutter med et velplassert skudd og nok en gang var det Roberts som var nest sist på ballen. Dommer Alan Muir lot Celtic få fordel av ballen da Dembele ble felt, men Sinclair misset utrolig nok alene med Fox. Han fikk imidlertid sin revansje et minutt på overtid da han fullførte et løp og "snappet" Roberts´skudd og satte ballen kontant i nettet. Tre minutter på overtid la Dembele på til 4-0 etter at Roberts dro seg fri på kanten og slo en presis pasning inn i feltet.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Gamboa, Lustig, Sviatchenko, Izaguirre; Armstrong, McGregor; Roberts, Christie (Dembele 58), Henderson (Sinclair 63); Griffiths (Bitton 89) Ikke benyttet: de Vries, O´Connell, Rogic og Forrest Gult kort: Gordon og Griffiths Tilskuere: 6.290 Celtics beste: Roberts