Celtic Supporters Club in Norway
Kommentar: Et bortimot optimalt overgangsvindu
01.09.2021

Inkludert Liam Shaw som ble signert i mars på en såkalt «pre-kontakt», sikret Celtic seg tolv nye spillere før overgangsvinduet stengte ved midnatt. Det betyr at Ange Postecoglou nå har en mye bredere spillerstall og klubben har sikret seg spillere som passer inn i hans filosofi. Flesteparten av de nye spillerne kan gå rett inn i en startoppstilling, mens nevnte Shaw, Osaze Urhoghide og muligens også Liam Scales er nok kjøpt inn med tanke på fremtiden. Scales kan kanskje allerede etter landslagspausen være med å kjempe om en plass som venstreback.

Veteranen Joe Hart i målet har allerede markert seg positivt i en posisjon som Celtic sleit med i forrige sesong. Offensivt har høyrevingen Liel Abada vist lovende takter og i Kyogo har Postecoglou funnet en ny helt blant Celtics supportere. Den japanske spissen har i skrivende stund imponert med sin hurtighet og teknikk, og står bokført med syv mål på ni kamper. Svenske Carl Starfelt har slitt i midtforsvaret innledningsvis, men har spilt seg opp etter å ha blitt varmere i trøyen. Like før overgangsvinduet stengte sikret Celtic seg den meget spennende midtstopperen Cameron Carter-Vickers på lån med opsjon på kjøp fra Tottenham Hotspur. Den kroatiske landslagsbacken Josip Juranovic fikk sin debut Rangers i helgen og gjorde et godt inntrykk i en for ham en uvant posisjon. 

På midtbanen har Celtic sikret seg veteranen James McCarthy med lang erfaring fra Premier League. Hvis den irske landslagsspilleren holder seg skadefri har han mye å tilføre Celtic. Jota er en spennende spiller med god erfaring fra Benfica og det portugisiske U-21 landslaget. Han er tiltenkt plassen som venstreving og det vil medføre at Kygo kan spille spiss hvor han er absolutt best. Mot Rangers i helgen startet Kyogo som venstreving og kom ikke helt til sin rett. Angrepet ble også styrket med grekeren Giorgos Giakoumakis som i forrige sesong var suveren toppscorer i den nederlandske ligaen med 26 mål på 30 kamper for VVV Venlo. Han er en typisk «target man» og vil gi Celtic ytterligere en dimensjon på topp.

Ikke uventet ble Kristoffer Ajer og Odsonne Edouard solgt i løpet av overgangsvinduet. Dette var utvilsomt Celtics to største salgsobjekter og sikret klubben over £ 30 millioner. Selvsagt vil begge bli savnet, men det har ingen hensikt å tviholde på spillere som ikke ønsker å spille for klubben. Det var skuffende var at Celtic ikke klarte å bli enige med verken Ryan Christie eller Leo Hjelde om nye kontrakter. Førstnevnte valgte å skrive under for Bournemouth istedenfor og det var synd å miste et så stort midtstoppertalent som Hjelde etter det meget gode låneoppholdet han hadde i Ross County i våres.

Ellers så har Postecoglou hatt en meget heldig hånd med Anthony Ralston og Tom Rogic som begge bokstavelig talt har fått en ny høst. Spesielt førstnevnte har virkelig imponert som høyreback. Nå er snart midtstopper Christopher Jullien tilbake etter sin langvarige kneskade og det vil styrke klubben. Med veteranen James Forrest i bakhånd og den meget lovende unggutten Adam Montgomery ser det utvilsomt positivt for Celtic i høst.

CSCN på Facebook

CSCN på Twitter