Målløst igjen!
05.04.2018
Celtic spilte i går kveld sin tredje målløse ligakamp i 2018. Tidligere har Celtic spilt 0-0 mot både St Johnstone og Motherwell. Gårdagens motstander var Dundee i en utsatt kamp som opprinnelih skulle ha blitt spilt for en måned siden. Craig Gordon var tilbake mellom stengene etter to måneder ute med en kneskade. Dette var Gordons kamp nr. 200 for Celtic og for 100. gang holdt han buret rent. Scott Bain som har voktet målet i de tre siste kampene var ikke spillerberettiget mot klubben som har leid ham ut til Celtic. Kristoffer Ajer var plassert på benken etter å ha startet de 18 siste kampene for Celtic. Ellers så stilte Brendan Rodgers med det samme mannskapet som startet mot Ross County på lørdag.

Nok en gang slet Celtic med å spille seg gjennom forsvaret til et bortelag som kom til Glasgow med et formål om å få med seg et poeng. Celtic skapte de langt fleste målsjansene og burde ha sikret seg tre nye poeng i denne kampen. Moussa Dembele hadde Celtics første målsjanse etter et godt angrep hvor James Forrest var nest sist på ballen. Dessverre for Celtic var ikke avslutningen til Dembele presis nok og Dundees målvakt Elliot Parish fikk slått ballen til hjørnespark. Dundee produserte en av sine få målsjanser etter 11 minutter da Simon Murray fyrte av et langskudd. Gordon viste imidlertid sin klasse med en meget god reaksjonsredning. Forrest misbrukte en stor målsjanse midtveis i omgangen etter et godt "soloraid". Like før hvilen hindret Dedryck Boyata gjestene i å ta ledelsen med en "tackling" på Roarie Deacon. Ballen traff imidlertid innsiden av stolpen og heldigvis for Celtic fikk Gordon tak i den.

Kampen ble langt svakere etter pause og Scott Sinclair stod bak Celtics beste mulighet innledningsvis. I fjorårsform hadde engelskmannen gitt Celtic ledelsen, men dessverre så har Sinclair vært en stor skuffelse denne sesongen. Rodgers gjorde et trippelbytte midtveisa i 2. omgang da Olivier Ntcham, Leigh Griffiths og Odsonne Edouard entret banen uten at dette halp nevneverdig. Edouard var den som nærmest scoring av de tre - hans skudd fra kloss hold skiftet retning og like utenfor stolpen til Parish. Helt på tampen kunne Jack Hendry avgjort mot sin tidligere klubb med en god "heading".

For å oppsummere var dette nok en svak kamp av Celtic mot overkommelig motstand. Laget mangler tydelig kreativitet og da virker det merkelig at verken Patrick Roberts eller Charly Musonda fikk muligheten. Dette er to spillere som kan avgjøre en kamp alene med en gjennombruddspasning.  Sistnevnte virker mer og mer som et merkelig kjøp av Rodgers - den belgiske unggutten er et stort talent og var jaktet av mange klubber, men har fått svært lite spilletid i Celtic.

Celtic (4-1-2-3): Gordon; Lustig, Boyata, Henry, McGregor; Brown; Rogic (Ntcham 66), Armstrong; Forrest, Dembele (Griffiths 66) og Sinclair (Edouard 66) Ikke benyttet: de Vries, Ajer, Roberts og Musonda Gult kort: Brown Tilskuere: ca. 53.000 Celtics beste: McGregor