Magien forsvant med Rogic
28.10.2021
Celtic spilte en meget god 1. omgang i regnværet på Easter Road i Edinburgh i går kveld. Etter 30 minutter ledet Ange Postecoglou fullt fortjent 3-0 og dette er noe av det beste Celtic har levert i denne sesongen. Anført av en meget opplagt Tom Rogic, rullet Celtic opp det ene angrepet etter det andre og noe av magien forsvant dessverre da den australske midtbanespilleren måtte forlate banen med en skade etter 44 minutter. Postecoglou gjorde en endring i forhold til laget som startet mot Motherwell på lørdag - Mikey Johnston fikk muligheten i startoppstillingen på bekostning av Giorgios Giakoumakis.

Rogic er allerede nevnt, men man kommer heller ikke utenom hans midtbanemakker David Turnbull som hadde "assist" på de to første av Celtics mål. Etter ni minutter slår Turnbull et perfekt slått innlegg som Anthony Ralston kastet seg frem og "headet" i mål. Det må likevel være lov å stille et stort spørsmålstegn med markeringen i hjemmelagets midtforsvar ved denne anledningen. Seks minutter seinere doblet Cameron Carter-Vickers Celtics ledelse og denne gangen var det et hjørnespark fra Turnbull som skapte målsjansen.

Johnston og Kyogo Furuhashi kombinerte godt like etter, men sistnevntes avslutning ble blokkert. Likevel etter 30 minutter var japaneren på rett plass foran mål igjen og scoret sin 10. mål for sesongen etter et godt angrep av Celtic. Fire minutter reddet vertenes målvakt Matt Macey et godt forsøk fra Furuhashi. Det kunne med andre ha stått 5-0 til Celtic før Hibernian fikk sin redusering etter 36 minutter. Ryan Porteous fikk "kranglet" inn et mål fra kloss hold etter et hjørnespark. Etter hvilen ble det langt jevnere på Easter Road. Tydeligvis hadde Jack Ross sagt noen alvorsord i garderoben for hjemmelaget virket langt mer aggressive. Begge målvaktene fikk vist seg frem fra sin beste side og spesielt Joe Harts reaksjonsredning på Kevin Nisbets avslutning fra kloss hold var det klasse over.

Celtic misbrukte en stor målsjanse helt på tampen av kampen da Jota skjøt høyt over etter et meget godt angrep hvor både innbytter Liel Abada og Ralston var involvert.
Easter Road i Edinburgh har vært en meget vanskelig arena for Celtic. Man må faktisk tilbake til januar 2014 siden forrige gang Celtic slo Hibernian på bortebane i Scottish Premiership. Celtic var nok en gang heldig med resultatene i de andre kampene i Scottish Premiership hvor Rangers, Dundee United og Hearts alle spilte uavgjort.

Celtic (4-3-3): Hart; Raltston, Carter-Vickers, Starfelt, Juranovic; Rogic (Bitton 44), McGregor, Turnbull; Jota, Furuhashi (Adaba 81) og Johnston (Giakoumakis 66) Ikke benyttet: Bain, Welsh, Montgomery og Ajeti Gut kort: McGregor Tilskuere: 17.580 Celtics beste: Ralston