Med æren i behold tross tap
07.09.2022
Selv om det ble tap 0-3 på hjemmebane, er det gjengs oppfatning at Celtic kom fra oppgjøret i Champions League i går kveld med æren i behold. Motstander var regjerende mester Real Madrid. Den første timen var Ange Postecoglous utvalgte helt på høyde med den spanske storklubben og med bedre uttelling hadde kampbildet blitt annerledes. Postecoglou gjorde en endring i forhold til laget som startet mot Rangers på lørdag da Moritz Jenz erstattet en skadet Carl Starfelt i midtforsvaret.

Allerede i det første minuttet burde Liel Abada gitt Celtic ledelsen 1-0, men dessverre var avslutningen ikke god. Celtic overrasket Real Madrid med høy intensitet og gode løp i 1. omgang og hjemmelaget hadde også de største sjansene. Nærmest nettkjenning var kaptein Callum McGregor med et meget godt langskudd i stolpen. Forarbeidet til Giorgos Giakoumakis var det også høy klasse over. Bortelaget største mulighet kom på en et langskudd av Federico Valverde. Da stjernespissen Karim Benzema måtte forlate banen med en strekk før halvtimen var gått, økte optimismen blant de mange fremmøtte på Celtic Park.

Innbytter Daizen Maeda misbrukte en gedigen mulighet like etter pause da han var alene med gjestenes målvakt Thibaut Courtois. Japaneren ble mesterlig spilt fri etter et presist innlegg av Josip Juranovic. Celtic fortsatte med det offensive spillet, men i løpet av tre minutter viste Real Madrid sin klasse og var i føringen med to mål. Vinicius Jr og banen beste Luka Modric stod bak målene som begge kom på kontringer. Postecoglou valgte å gjøre et trippelbytte etter 72 spilte for å få inn friske bein. Dessverre så hjalp dette ikke og istedenfor var den tidligere Chelsea-stjernen Eden Hazard som satte inn 3-0 målet.

Som nevnt innledningsvis har Celtic absolutt grunn til å være stolpen av gårsdagens innsats og spill. Real Madrid er uten tvil et av verdens beste lag og mange klasser i forhold til motstanden Celtic til vanlig møtet. I forhold til den berømte 2-1 seieren over Barcelona for snart to år siden, skapte Celtic langt flere målsjanser enn i går kveld. Mot en såpass god motstander så må sjansene omsettes til tellende resultat. Det er unødvendig å nevne det, men stemningen på Celtic Park var rett og slett magisk nok en gang.

Celtic (4-3-3): Hart; Juranovic, Carter-Vickers, Jenz, Taylor; McGregor, Hatate (Turnbull 72), O'Riley (Mooy 72); Abada (Maeda 45), Giakoumakis (Kyogo 72) og Jota (Haksabanovic 82) Ikke benyttet: Siegrist, Bain, Ralston, Welsh, Bernabei og Forrest Gult kort: Maeda Tilskuere: 57.057 Celtics beste: Jota