Nykommerne utmerket seg!
24.01.2019
Celtics to nykommere, Oliver Burke og Timothy Weah, stod bak tre av Celtics fire mål mot St Mirren i går kveld. Selv om motstanden ikke har vært allverden har Celtic fått en meget god start på 2019 og står bokført med 7-0 i målforskjell på to kamper. I går kveld vant Celtic sjansestatistikken med 9-1 i skudd på mål og seieren på 4-0 var ikke for liten for å si det sånn. Brendan Rodgers foretok to endringer i forhold til laget som startet mot Airdrieoninans i den skotske cupen på lørdag - Mikael Lustig og Kristoffer Ajer var tilbake i startoppstillingen på bekostning av Anthony Ralston og Dedryck Boyata.

Allerede etter 12 spilte minutter gikk Celtic opp i ledelsen ved Burke. Han fikk stå umarkert inne i St Mirrens straffefelt og hadde ingen problemer med å ekspedere Ryan Christies presise innlegg i mål. Gjestens målvakt Vaclav Hladky fikk en hånd på ballen, men "headingen" til Burke var for hard. Scott Sinclair var bedre enn på lenge og skapte mye fra sin venstreving posisjon - fem minutter etter ledermålet ble han korrekt felt innenfor straffefeltet og dommer Euan Anderson pekte korrekt på krittmerket. Som vanlig var Sinclair sikkerheten selv og Celtic doblet sin ledelse. Midtveis i omgangen misbrukte Callum McGregor en gyllen mulighet - Burke brukte fysikken og vant ballen for McGregor som dessverre "blåste" ballen over tverrliggeren fra kort hold og åpent mål.

Ti minutter etter hvilen scoret Burke sitt andre mål for kvelden. Christie spilte James Forrest alene i gjennom med en presis pasning, men han satte ballen rett på Hladky. Det gjorde også McGregor på returen. På det tredje forsøket klarte Burke å overliste St Mirrens gode målvakt. Timothy Weah har allerede rukket å bli en publikumsyndling på Celtic Park og etter at han kom inn for Burke etter 64 minutter markerte han seg umiddelbart. Den amerikanske spissen stod bak tre gode målsjanser og på den tredje kom endelig uttellingen - en annen innbytter, Ewan Henderson (yngre bror av Liam) spilte Weah nydelig i gjennom og alene med Hladky misset han ikke i det 85. minutt. Målet var forøvrig Celtics 300 i hjemlige turneringer under Rodgers ledelse i 120 kamper. På det samme antall kamper har Celtic sluppet inn 71.

Kilmarnock slo Rangers 2-1 i en annen kamp i går kveld og det betød av Celtic fikk en luke på tre poeng ned til sin argeste rival. Celtic har også en kamp til gode mot St Johnstone om nøyaktig en uke. Forhåpentligvis makter laget å holde på denne formen. I pausen ble den nye spissen Vakoun Youssif Bayo presentert til øredøvende jubel på Celtic Park.

Celtic (4-3-3): Bain; Lustig, Ajer, Benkovic, Izaguirre; Brown, McGregor, Christie (Henderson 70); Forrest, Burke (Weah 64) og Sinclair Ikke benyttet: Gordon, Simunovic, Bitton, Hayes og Johnston Gult kort: Benkovic Tilskuere: 54.821 Celtics beste: Christie