Seier på en dårlig dag
10.11.2022
Celtic imponerte ingen i en spillemessig dårlig kamp borte mot Motherwell i går kveld. Likevel viste Celtic karakter og dro i land en viktig 2-1 seier. Nok en gang kom VAR og dommer Willie Collum i fokus og Celtic fikk et feilaktig annullert et mål. Ange Postecoglou gjorde fem endringer i forhold til laget som startet mot Dundee United på lørdag.

Det var hjemmelaget som skapte den første målsjansen ved Kevin van Veen. Nederlenderen utnyttet en svak pasning fra Carl Starfelt og satte (heldigvis for Celtic) ballen i stolpen. Vinkelen ble nok for skrå for spissen. Etter 15 minuttet gikk Celtic opp til 1-0 ved Kyogo med en avslutning fra kloss hold. Forarbeidet kom ved Matt O'Riley som "tråklet" seg gjennom Motherwells forsvar. Omtrent midtveis i omgangen oppstod kampens første kontroversielle situasjon da alle de tilreisende fra Glasgow trodde at Jota hadde doblet Celtics ledelse. Målet ble annullert etter at Collum hadde sett på monitoren. TV-bildene viste imidlertid at Jota var "onside" da Kyogo slo pasningen.

Kampen sank betraktelig i kvalitet etter hvilen og det først i de siste ti minuttene at det virkelig skjedde noe. Etter 84 minutter oppstod en lignende situasjonen som den med Kyogo. Denne gangen var det innbytter Daizen Maeda som mottok pasningen fra David Turnbull. Selv om dette var en klar "onside" bruker VAR og dommer Collum mange minutter til å se på denne situasjonen. Celtic ble litt for "slappe" etter scoringen og kun to minutter seinere reduserte Motherwell ved Ross Tierney. Et unødvendig baklengsmål da dessverre Jozo Juranovic stod hårfint innenfor da frisparket ble slått.

Siste kamp i Scottish Premiership før VM i Qatar spilles førstkommende lørdag mot Ross County. Celtic reiser til Australia for treningsleir og kamper mot Sydney og Everton. Neste obligatoriske kamp i ligaen er ikke før 17. desember mot Aberdeen.

Celtic (4-3-3): Hart; Juranovic, Carter-Vickers, Starfelt, Taylor; O'Riley; Mooy (Abildgaard 80), Hatate (Turnbull 69); Abada (Haksabanovic 60), Kyogo (Giakoumakis 69) og Jota (Maeda 80) Ikke benyttet: Siegrist, Ralston, Jenz og Forrest Tilskuere: 8.315 Celtics beste: Kyogo