Seier på en ineffektiv dag!
26.01.2019
På sin 46 årsdag innkasserte Brendan Rodgers en ny ligaseier på hjemmebane til tross for en ikke så spesielt ineffektiv dag på jobben for Celtic. Hjemmelaget produserte såpass mange målsjanser at seieren burde vært langt større enn 3-0. Rodgers foretok to endringer i forhold til laget som startet mot St Mirren på onsdag - Timothy Weah fikk sin første kamp fra start og Mikey Johnston erstattet James Forrest.

Celtics første målsjanse kom på et godt skudd fra Callum McGregor etter et presist slått hjørnespark av Ryan Christie. Dessverre for Celtic fikk Hamiltons målvakt slått ballen over tverrliggeren. Minutter seinere slo Fulton et skudd fra Scott Sinclair i tverrliggeren og ut. Tydeligvis har vinterpausen hatt positiv innvirkning på Sinclair - han var virkelig "på hugget" i ettermiddag og skapte mange målsjanser fra sin venstreving posisjon. Halvveis i omgangen burde Weah ha scoret i sin tredje kamp på rad da han utnyttet en stor feil i Hamiltons forsvar og kom alene med Fulton. Med fem minutter igjen å spille fikk endelig Celtic lønn for strevet da McGregor ga hjemmelaget ledelsen 1-0. Den tidligere så solide Fulton i Hamiltons mål gjorde en skikkelig tapbe da han slapp skuddet mellom beina sine. Uansett så var dette fult fortjent og Celtic burde ha ledet med minst to mål til på dette tidspunktet.

Også etter pause fortsatte Celtic presset, men ikke før Olivier Burke og James Forrest ble byttet inn midtveis i omgangen ble det skikkelig farlig foran Hamiltons mål. Burke og Ryan Christie gikk nesten i veien for hverandre i en situasjon. Kristoffer Ajer satte inn en resolutt takling på en av Hamiltons ytterst få målsjanser i kampen like før Celtic doblet ledelsen ved Burke. Nykommeren utnyttet en retur fra Fulton og satte ballen kontant i nettet fra kloss hold. Tre minutter før full tid fastsatte Sinclair sluttresultatet til 3-0 på en "heading" etter kampens beste angrep hvor Burke dro seg fri på høyreside og la en presis inn i feltet.

Denne kampen burde Celtic hadde vunnet med minst dobbelt så stor margin. Aberdeen og Kilmarnock spilte 0-0 og det betød at Celtic fikk en ekstra luke på toppen av tabellen. Celtic har en kamp til gode - den spilles på førstkommende onsdag på Celtic Park mot ligaens beste bortelag denne sesongen - St Johnstone. Vinner Celtic denne kamp vil luken ned til neste lag på tabellen være minst seks poeng.

Celtic (4-3-3): Bain; Lustig, Ajer, Benkovic, Izaguirre; Brown, McGregor, Christie (Bitton 78); Johnston (Forrest 63), Weah (Burke 63) og Sinclair Ikke benyttet: Gordon, Simunovic, Hayes og Henderson Gult kort: Ingen Tilskuere: 58.264 Celtics beste: McGregor