Seiersrekken fortsatte!
16.09.2017
Celtic forsatte seiersrekken med å slå Ross County 4-0 på hjemmebane i ettermiddag. Dette var klubbens kamp nr. 55 på rad uten tap i hjemlig liga og cup. Moussa Dembele var endelig skadefri etter sin langvarige strekkskade og Brendan Rodgers valgte overraskende å starte med to spisser i ettermiddag. Kieran Tierney fikk en velfortjent pause etter et tett program i det siste mens Anthony Ralston fikk fornyet tillitt i forsvaret. Mot Ross County valgte Rodgers å stille med tre mann i forsvar - Jozo Simunovic, Nir Bitton i tillegg til nevnte Ralston.

Simunovic stod bak Celtics første målsjanse med et godt skudd allerede etter fem minutters spill. Det var banens bestespiller, Tom Rogic, som fikk æren av å gi Celtic ledelse 1-0 åtte minutter seinere. Målet kom etter et godt forabeid av James Forrest og Dembele. Omgangen fortsatte med engveiskjøring fra Celtics side - Ralson var meget nærme med et langskudd etter 39 som traff stolpen. To minutter seinere noterte Dembele seg for sesongens største mål med et velplassert skudd. Gjestene fra Dingwall startet offensivt etter hvilen og kun en meget god dobbeltretning av Craig Gordon hindret utligning.

Forrest økte ledelsen til 3-0 seks minutter pause etter at Stuart Armstrong brøt et angrep fra bortelaget, passet videre til Rogic som skjøt rett på Ross Countys målvakt. Forrest var påpasselig fremme på returen. Sytten minutter før slutt fastsatte Forrest sluttresultatet til 4-0. Scott Sinclair erstattet Griffiths det siste kvarteret og misbrukte et par brukbare målsjanser.

Nå venter Dundee i kvartfinalen i ligacupen før sesongens første Old Firm spilles lørdag om en uke.

Celtic (3-1-4-2): Gordon; Ralston, Simunovic, Bitton; Brown; Forrest, Rogic, Armstrong (McGregor 58), Hayes; GRiffiths (Sinclair 74) og Dembele (Edouard 58) Ikke benyttet: de Vries, Lustig, Ntcham og Roberts Gult kort: Ingen Tilskuere: 58.624 Celtics beste: Rogic