Serieren satt langt inne
21.09.2016
Celtic sikret seg i kveld avansement til semifinalen i den skotske ligacupen (eller Betfred League Cup som turneringen nå offisielt heter). Det skulle vise seg å bli vanskeligere enn forventet for Alloa Athletic forsvarte seg meget godt og Celtic slet med å omsette sitt store overtak i spill og målsjanser til tellende resultat. To mål på kampens siste syv minutter sikret likevel Celtic en 2-0 seier. Trekningen av semifinalen skjer rett etter den siste kvartfinalen mellom Aberdeen og St Johnstone i morgen kveld. De to siste klubbene som er klare for semfinale er Greenock Morton (slo Dundee United 2-1) og Rangers (med 5-0 over Queen of the South).

Brendan Rodgers foretok i alt fem endringer i forhold til laget som startet mot Inverness Caledonian Thistle på søndag. Craig Gordon var tilbake i målet etter at Dorus de Vries langtfra imponerte da. Kolo Toure og Jozo Simunovic fikk muligheten som midtstoppere. James Forrest og Stuart Armstrong erstattet henholdsvis Scott Sinclair og Callum McGregor på midtbanen. Dette var forøvrig Forrests kamp nr. 200 for Celtic! Hjemmelaget tok umiddelbart grep i kampen og allerede etter 30 sekunder kunne Tom Rogic ha gitt klubben ledelsen 1-0 etter godt forarbeid av Forrest. Gjestene fra Alloa som til daglig spiller to divisjoner under Celtic, hadde mer enn nok med å forsvare seg. De "parkerte bussen", men Celtic var ikke "kliniske" nok foran målet til Neil Parry. Sistnevnte spilte en meget god kamp og hindret et større nederlag for Alloa Athletic. Celtic vant sjansestatikken 11-3 og hadde 14 hjørnesaprk mot gjestenes sin ene. Dette sier ganske mye om kampbildet på Celtic Park i går kveld.

Alloa Athletics manager Jack Ross mente ether kampen at Gordon burde vært utvist da han like før pause sparket ned Greg Spence (tidligere akedemi-spiller i Celtic) som sistemann, men dommer Alan Muir nøyde seg med å dele ut et gult kort. Celtics var overraskende svake i det siste trekket og normalt gode avsluttere som Rogic, Forrrest og Moussa Demble skjøt alle tre langt utenfor Parrys mål. Det hjalp betydelig da Sinclair erstattet Patrick Roberts etter pause. Celtics første mål ved Forrest etter 83 minutter var en riktig perle - han mottok en perfekt pasning fra innbytter Ryan Christie, brukte farten sin, dro deg forbi hele forsvaret til Alloa Athletic og satte ballen utagbart nede i hjørnet. I kampens siste minutt fastsatte Dembele sluttresultatet til 2-0 og Celtic kunne juble for en plass i semifinalen.

Celtic (4-3-3): Gordon; Lustig, Toure, Simunovic (Christie 70), Tierney; Armsrong, Brown, Rogic (Sviatchenko 85); Roberts (Sinclair 46), Dembele og Forrest Ikke benyttet: de Vries, Gamboa, Bitton og Henderson Gult kort: Gordon og Rogic Tilskuere: 15.900 Celtics beste: Tierney