Celtic Supporters Club in Norway
Sinclair reddet Celtic!
30.11.2017
Et straffespark to minutter før slutt sikret Celtic et poeng i den andre av tre kamper på rad mot Mothewell i går kveld. Celtic så ut til å gå på sitt første tap siden mai 2016 etter at Mikael Lustig var så uheldig å sette ballen i eget mål. Dermed er fortsatt Celtic ubeseiret i 66 kamper i hjemlig liga og cup. Det store spørsmålstegnet er når det første tapet kommer?

Brendan Rodgers var tvunget til å gjøre endringer i forhold til laget som startet ligacupfinalen på søndag. Moussa Dembele ble det dessverre ikke spilleklar etter smellen i foten og Patrick Roberts ble foretrukket fremfor Sinclair. Roberts slo dessverre opp en gammel skade og ble erstattet av Tom Rogic allerede etter 11 minutter. I en spillemessig svak første omgang var det Leigh Griffiths som skapte Celtics første målsjanse med et godt skudd. Celtics beste spiller i går kveld, Callum McGregor, skapte mye i sin offensive midtbaneposisjon, men spillet stoppet opp rundt Motherwells sekstenmeterstrek. Kieran Tierney burde ha gitt Celtic ledelsen helt på tampen av omgangen da han kom alene med Motherwells målvakt Trevor Carson. Dessverre for Celtic var avslutningen ikke god nok. 

Rodgers hadde tydelig gitt noen beskjeder i pausen for det var et langt mer aggressivt Celtic-lag i 2. omgang. Griffiths misbrukte en god målsjanse innledningsvis etter å ha blitt spilt fri av Tierney. En god Carson i Motherwell-målet holdt laget inne i kampen med flere gode redninger. Den beste kom på McGregors presise skudd som hele stadion "så" i mål, men Carson var som en katt nede ved stolperoten og fikk slått ballen til hjørnespark. Motherwell kom mer med i kampen utover i omgangen og tolv minutter før slutt var Lustig uheldig da skulle klarere et innlegg og satte ballen bak Craig Gordon. Like etter skjøt Rogic i stolperoten og ballen spratt tilbake i fanget til Carson.

Dramataikken var ikke over og like før slutt fikk Celtic straffespark da McGergor ble lagt i bakken. Selv om Motherwells spillere protestete var dette en riktig avgjørelse av dommer Willie Collum. Sinclair var resolutt fremme og tok ballen foran Griffiths. Engelskmannen som ble buet på av hjemmesupporterne da han kom inn for Stuart Armstrong, beholdt roen og satte ballen resolutt i nettaket. Førstkommende lørdag møtes de to lagene for tredje gang på under en uke - denne gang på Celtic Park.

Celtic (4-1-2-3): Gordon; Lustig (Edouard 80), Simunovic, Boyata, Tierney; Brown; McGregor, Armstrong (Sinclair 73); Roberts, Griffiths og Forrest Ikke benyttet: de Vries, Ajer, Sviatchenko og Ntcham Gult kort: Griffiths Tilskuere: 9.164 Celtics beste: McGregor

CSCN på Facebook

CSCN på Twitter