Skuffende avslutning mot FC København!
28.02.2020
Celtic fikk seg en skikkelig "reality check" hjemme mot FC København i går keld. Det er lett å se seg blind på åtte strake seiere i Scottish Premiership og et godt utgangspunkt fra den første kampen for en uke siden. Celtic har slitt mot lag som tør å presse høyt tidligere og det gjorde absolutt Ståle Solbakkens utvalgte i går kveld. Det verste i går kveld var to kjempetabber av  hjemmelaget på de to første baklengsmålene. Utilgivelig å gjøre slik feil i Europa League(!) - da blir man hardt straffet og det var nettopp det Celtic ble i går kveld. Neil Lennon gikk tilbake til en 4-2-3-1 formasjon med Odsonne Edouard som enslig spiss. Fortsatt var Olivier Ntcham skadet, men kaptein Scott Brown var tilbake i startoppstillingen hvor Kristoffer Ajer var flyttet til høyreback.

I 1. omgang hadde Celtic god kontroll på kampen, men skapte ikke mer enn et par halvsjanser. Nærmest var Ajer med et skudd fra kanten av 16-meteren, men FC Københavns kaptein Carlos Zeca fikk blokkert. Også Mohamed Elyounoussi hadde en mulighet på en retur etter et skudd av Tom Rogic. Umiddelbart etter hvilen hadde Callum McGregor en ball i nettet. Dessverre for Celtic blåste den portugisiske dommeren for en "foul" inne i straffefelt. Det kan diskuteres om dette var en korrekt avgjørelse. Dramatikken startet etter 51 minutter da Jozo Simunovic spilte en altfor løs ball tilbake til Fraser Forster. FC Københavns spiss Michael Santos snappet opp ballen og kunne enkelt sette ballen i mål.

Celtic satset alt fremover for å få inn et seiersmål og tok nok noen sjanser for mye. Etter 70 minutter byttet Lennon inn Leigh Griffiths for Elyounoussi og endret formasjon til 3-5-2 uten at dette hjalp. Griffiths hadde vel den eneste store målsjansen og burde ha scoret. Celtic var ikke presise nok fremover, men med syv minutter igjen å spille dømte dommer for straffespark etter å ha sjekket VAR. Det var en "hands" inne i straffefeltet og som vanlig var Edouard sikker fra krittmerket. Gleden var kortvarig og allerede to minutter seinere sendte Pep Biel gjestene i ledelse etter at Regi hadde mistet ballen på midtbanen. Nok et totalt unødvendig baklengsmål! Ytterligere to minutter seinere fastsatte Dame N´Doye sluttresultatet til 1-3.

Dette var et fryktelig dårlig kamp av Celtic. I tillegg til de nevnte tabbene spilte Scott Brown en av sine aller dårligste kamper og Rogic var heller god i går kveld. Det var tydelig at Celtic savnet Ryan Christie som måtte sone grunnet for mange gule kort. FC København var et lag Celtic absolutt skulle ha slått over to kamper, men det danske skal ha ros for å utnytte de mulighetene som kom. Stadig var de i overtall inne på Celtics banehalvdel og var solide på kontringer.

Celtic (4-2-3-1): Forster; Ajer, Simunovic, Jullien, Taylor; Brown, McGregor; Forrest, Rogic, Elyounoussi (Griffiths 70); Edouard Ikke benyttet: Bain, Frimpong, Bitton, Bolingoli, Hayes og Bayo Gult kort: Ajer Tilskuere: 56.172 Celtis beste: Ingen