Celtic Supporters Club in Norway
Stevie Chalmers døde i går kveld
29.04.2019

Kun en uke etter Billy McNeills bortgang, kom meldingen i morges at også Stevie Chalmers er død. Chalmers huskes best som spilleren som avgjorde Europacupfinalen i 1967. Den tidligere spissen døde fredfult med familien rundt seg 83 år gammel.


Chalmers var en målscorer av rang og endte totalt på 231 mål på sine 406 kamper for Celtic. Kun tre spillere har gjennom historien scoret flere – Jimmy McGrory (468), Bobby Lennox (277) og Henrik Larsson (242). Han var også den eldste utespilleren av «The Lisbon Lions» født i Glasgow i 1935. Nå er det kun gjenlevende av laget som spilte finalen i Lisboa - Jim Craig, John Clark, Bertie Auld, Bobby Lennox og Willie Wallace. 


At Chalmers i det hele tatt skulle bli profesjonell fotballspiller så fjernt ut da han fikk tuberkulose som 20-åring og tilbrakte seks måneder på sykehus. Han var utvilsomt et talent, heldigvis ble han frisk og i februar 1959 signerte ham for Celtic. Chalmers fikk sin debut mot Airdrie 10. mars 1959. I sin første hele sesong for Celtic (1959/60) scoret Chalmers 15 mål. Storvokste Chalmers var en naturlig avslutter og 3. januar 1966 ble han den første Celtic-spilleren med «hat-trick» i ligaen mot Rangers siden Malky McDonald i 1938*. Den neste som scoret tre mål i ligakamp mot Rangers var Moussa Dembele i september 2016.


I Lisboa 25. mai 1967 scoret Chalmers utvilsomt Celtics viktigste mål da han avgjorde Europacupfinalen mot Inter. Chalmers avsluttet sin karriere i Celtic med stil 1. mai 1971 ved å score samtlige mål da Celtic slo Clyde 6-1. Han spilte et par sesonger for Greenock Morton og Partick Thistle før han la støvlene på hylla for godt. I motsetning til flere av hans lagkamerater i «The Lisbon Lions», valgte ikke Chalmers å satse på en trenerkarriere.


Rest In Peace, Stevie Chalmers. You’ll Never Walk Alone

 

*Flere andre spillere har scoret «hat-trick» mot Rangers i mellomtiden, men det var i ulike cupturneringer

CSCN på Facebook

CSCN på Twitter