Syvende strake ligamesterskap!
29.04.2018
Brendan Rodgers sikret Celtics 49. skotske ligamesterskap og det syvende på rad i ettermiddag. Rangers hadde lite eller ingenting å stille opp med og Celtic vant til slutt komfortabelt 5-0. Seieren kunne og burde ha vært langt større for Celtic vant den offisielle sjansestatistikken med 13 avslutninger på mål mot Rangers´to. Moussa Dembele ble ikke spilleklar til ettermiddagens kamp og Rodgers valgte noe overraskende å satse på Odsonne Edouard som enslig spiss fremfor Leigh Griffiths. I ettertid skulle dette vise å være et smart valg av Rodgers. Den franske spissen var en av to endringer Rodgers gjorde i forhold til laget som startet mot Hibernian for litt over en uke siden. Mikael Lustig var også tilbake i ettermiddagens startoppstilling.

Celtic tok umiddelbart grep i kampen og en meget god James Forrest stod bak klubbens første målsjanse. Vingen driblet av hele venstresiden i Rangers´forsvar, men dessverre var ikke avslutningen hans presis nok. Starten av 1. omgang var en fullstendig enveiskjøring fra Celtics side og etter 15 minutters spill fikk laget endelig resultater. Kieran Tierney fosset ned langs venstresiden,  la en presis ball inn i feltet som Edouard var først på og dermed ledet hjemmelaget 1-0. Like etter var Forrest på farten, men Rangers´midtstopper Russel Martin fikk avverget like foran en fremadstormende Edouard. Celtic mistet etterhvert noe av initiativet, men Rangers maktet ikke å utnytte dette. Nærmest nettkjenning kom Jason Holt, men Craig Gordon vartet opp med en reaksjonsredning av høy internasjonal klasse. Fire minutter før pause doblet Edouard Celtics ledelse - franskmannen ble spilt gjennom av Forrest, rundet Martin og satte ballen utagbart i nettet bak Rangers´målvakt Ben Alnwick. I omgangens siste minutt økte Forrest til 3-0 på en elegant soloprestasjon og kampen var i realiteten over. Lustig fikk på en eller annen måte tak i en politilue og feiret med den på hodet sammen med lagkameratene!

To minutter hvilen var det klart for Celtics fjerde mål. Først reddet Alnwick et godt skudd fra Callum McGregor, men han var sjanseløs på returen fra Tom Rogic. Med nesten en omgang igjen å spille var det kun et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli.Kampens beste spiller Edouard la inn til en umarkert McGregor etter 53 minutter som fastsatte sluttresultatet til 5-0. Den siste halvtimen ble et lite antiklimaks selv om Celtic skapte tilstrekkelig med målsjanser til å øke ledelsen. Gordon reddet et godt skudd fra Josh Windass, men nærmere kom aldri Rangers. Innbytter Griffiths burde ha økt til 6-0 da han kom alene med Alnwick, men dessverre for Celtic var ikke avslutningen presis nok. En annen innbytter, Jack Henry,  misset en dobbeltsjanse helt på tampen.

Celtic økte sin egen rekord til tolv kamper på rad uten tap mot Rangers og for første gang siden 1979 avgjorde klubben den skotske ligaen ved å beseire erkefienden. Stemningen på Celtic Park i ettermiddag er noe det aller beste på svært lenge. Spillerne gikk i garderoben, skiftet til en spesiallaget "7 in a row" t-skjorte og mottok hyllesten fra verdens beste supportere. Tierney fikk tak i megafon og ledet an allsangen sammen med publikum! Med tre ligakamper igjen å spille leder nå Celtic tabellen i Scottish Premiership med ti poeng foran Aberdeen. Rodgers vant sin femte hjemlige tittel av fem mulige og kan bli historisk med å vinne "The Treble" to sesonger på rad når Celtic møter Motherwell i den skotske cupfinalen 19. mai.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig (Hendry 72), Ajer, Boyata, Tierney; Brown, Ntcham; Forrest, Rogic (Sinclair 67), McGregor; Edouard (Griffiths 75) Ikke benyttet: Bain, Simunovic, Kouassi og Roberts Gult kort: Hendry Tilskuere: 58.320 Celtics beste: Edouard