Tangerte 100 år gammel rekord!
28.10.2017
I forhold til den meget gode kampen mot Aberdeen på onsdag, ble dagens oppgjør mot Kilmarnock på Celtic Park en solid nedtur! Den viktige kampen mot Bayern München i Champions League på tirsdag var nok hovedårsaken at Brendan Rodgers valgte å gjøre hele seks endringer i startoppstillngen. Ungutten Mickey Johnston fikk sin andre kamp i Celtic-trøya og Krisoffer Ajax spilte i midtforsvaret sammen med Nir Bitton. Kilmarnock har vist seg som en vanskelig motstander de siste sesongene og kom til Celtic Park med det formål om å sikre et poeng. En spiller som ikke kom til sin rett i ettermiddag var Tom Rogic som effektivt ble "pakket inn" og fikk ikke så mye plass å boltre seg på som mot Aberdeen. Med et poeng mot Kilmarnock så tangerte Brendan Rodgers Willie Maleys 100 år gamle rekord med 62 kamper på rad uten tap i hjemlig og serie og cup. Av disse har Celtic vunnet 56 og spilt seks kamper uavgjort.

Leigh Griffiths bürde ha gitt Celtic ledelsen allerede etter to minutters spill. Han "headet" Kieran Tierneys presise innlegg like over målet til Kilmarnock. Celtic fortsatte presset  og både Rogic, Tierney og Olivier Ntcham hadde sine muligheter. Etter en halvtimes spill måtte dessverre Patrick Roberts forlate banen med en "hamstring" og ble erstattet av Scott Sinclair. Det betyr et ufrivilg opphold fra fotballen på noen uker for den engelske vingen. Celtics eneste mål kom to minutter før pause da Eboue Kouassi fant Griffiths med en utsøkt langpasning. Nedtaket til Griffiths var det virkelig klasse over og Celtic gikk til garderoben med en fortjent med ledelsen 1-0.

Rogic og Ntcham misbrukte hver sin brukbare målsjanse i begynnelsen av 2. omgang. Mot spillets gang reduserte Kilmarnock ved Jordan Jones. Det var gjestenes første reelle målsjanse i kampen. Moussa Dembele ble byttet inn for Johnston det siste kvarteret, men han klarte ikke å følge opp scoringsformen fra de siste to kampene. Ajer som spilte en meget god kamp i midtforsvaret, sendte avgårde et langskudd som like over tverrliggeren til Kilmarnock. Griffiths misbrukte et par dager scoringsmuligheter mot slutten. Nærmere kom dessverre ikke Celtic i ettermiddag, og det var en gjeng med misfornøyde spillere som gikk i garderoben etter 90 minutter. Laget skapte nok målsjanser til at denne kampen burde ha vært vunnet!

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig, Bitton, Ajer, Tierney; Kouassi, Ntcham (Armstrong 61); Roberts (Sinclair 30), Rogic, Johnston (Dembele 72); Griffiths Ikke benyttet: de Vries, Boyata, Miller og McGregor Gult kort: Rogic og Ajer Celtics beste: Tierney Tilskuere: 58.060