Tap mot effektive AC Milan
23.10.2020
Celtic tapte sin første kamp 1-3 i gruppespillet i Europa League mot et meget effektivt AC Milan. Gjestene fra Italia hadde tre skudd på mål og alle tre ga uttelling.  Ryan Christie var spilleklar etter sin selvpålagte karantene, men startet på benken mot AC Milan i går kveld. Trioen Odsonne Edouard, Nir Bitton og Hatem Abd Elhamed var fortsatt ikke friskmeldt etter sine positive Covid-19 tester. Det betød at unggutten Stephen Welsh fikk fornyet tillit i midtforsvaret og at Leigh Griffiths startet sin første kamp fra start denne sesongen. Totalt gjorde Neil Lennon to forandringer i forhold til laget som startet mot Rangers på lørdag begge på spissplass.

Det var tydelig at Celtic ønsket å vise seg bra en langt bedre side i forhold til den meget svake kampen mot Rangers. Lennons utvalgte åpnet kampen bra og produserte noen brukbare målsjanser innledningsvis. Albian Ajeti hadde den første, men skuddet hans ble blokkert av gjestenes forsvar. På den andre var avslutningen til Olivier Ntcham ikke presis nok. Begge vingbackene Jeremie Frimpong og Diego Laxalt var med i spillet og skapte farligheter på hver sin kant. Sistnevnte spilte mot sine lagkamerater og var alt i alt Celtics beste spiller i går kveld. Mot spillets gang gikk AC Milan opp til 1-0 ved Rade Krunic etter 14 minutters spill.  Bosnieren vant i lufta og satte ballen litt for enkelt bak en ikke helt patent Vasilis Barkas.

Etter det første målet jevnet kampen seg ut, men ingen av lagene maktet å skape de helt store målsjansene. Kristoffer Ajer blokkerte et skudd fra den svenske veteranen Zlatan Ibrahimovic. Like etter fant Ajer Leigh Griffiths med en meget god langpasning. Dessverre for Celtic så var det ikke like høy klasse over avslutningen til Griffiths.  Tre minutter før pause doblet gjestene ledelsen ved Brahim Diaz på en god prestasjon. Lennon valgte å skifte til 4-5-1 etter pause og satte inn Christie og Mohamed Elyounoussi for Welsh og Griffiths. Christie og Elyounoussi bidro begge til at Celtic fikk opp tempoet i kampen og toneangivende i det offensive spillet. Kaptein Scott Brown som hadde en dårlig dag på jobben ble byttet ut etter 64 minutter og erstattet med Tom Rogic.

Elyounoussi ga Celtic en nytt håp med sin utligning etter 76 minutter. Målet kom på en "heading" etter et innlegg fra Christie. Celtic ble tydelig inspirert av målet og Callum McGregor, Ntcham og Christie hadde alle tre brukbare målsjanser. Det offensive spillet kostet imidlertid Celtic et baklengsmål da innbytter Jens Petter Hauge (tidligere Bodø/Glimt) fastsatte sluttresultatet til 1-3 på overtid.

Celtic spilte en langt bedre kamp i går kveld enn mot Rangers på lørdag. Overgangen til 4-5-1 etter pause mot AC Milan var også positivt. Nå venter to vanskelige bortekamper mot Aberdeen på søndag og førstkommende torsdag venter franske Lille i Europa League. Sistnevnte overbeviste med 4-1 borte mot Sparta Praha i går. Forhåpentligvis er Edouard snart spilleklar for Celtic snart for den franske spissen er viktig for klubben.

Celtic (3-5-2): Barkas; Welsh (Christie 46), Duffy, Ajer; Frimpong, Brown (Rogic 64), Ntcham, McGregor, Laxalt (Taylor 76); Griffiths (Elyounuossi 46) og Ajeti (KLimala 76). Ikke benyttet: Bain, Soro, Turnbull, Hendersen og Dembele Gult kort: Laxalt og Christie Celtics beste: Laxalt