Vant i Browns jubileumskamp!
20.12.2018
Celtic gjenvant tabelltoppen i Scottish Premiership med en komfortabel 3-0 seieren over Motherwell i Glasgow i går kveld. Dette var kaptein Scott Browns kamp nr. 500 for Celtic og det er en milepæl kun ti spillere har nådd før ham. Anthony Ralston fikk mulighet som høyreback og spilte sin første kamp denne sesongen. Han erstattet Kristoffer Ajer og var den eneste forandringen Brendan Rodgers foretok i forhold til laget som startet mot Hibernian på søndag.

Olivier Ntcham stod bak Celtics første store målsjanse med et skudd like utenfor stolpen til Motherwell etter 13 minutters spill. Like etter var Ntcham på farten igjen da han spilte frem Scott Sinclair. Dessverre for Celtic så avslutningen til engelskmannen ikke presis nok og Motherwells målvakt Mark Gillespie fikk avverget. Ralston ga Celtic ledelsen etter en snau halvtime da han kom alene med Gillespie etter et flott forarbeid av Odsonne Edouard. Kun tre minutter seinere doblet Sinclair Celtics ledelse på straffespark. Det var James Forrest som ble revet ned inne i feltet og Bobby Madden gjorde det eneste riktige. Edouard måtte forlate banen med det som så ut som en strekkskade seks minutter før hvilen. I skrivende stund har altså Celtic ingen spisser! La oss håpe at franskmannens skade ikke er altfor alvorlig.

Edouard ble erstattet av Mikey Johnston som er en ving og ikke en spiss. I går kveld så dette ikke ut til å ha noen betydning og unggutten hadde kun vært på banen i fire minutter før han økte ledelsen til 3-0. Dette var Johnstons første mål for Celtic - han viste god avslutningsteknikk etter å ha blitt spilt i gjennom av Forrest. Celtic fortsatte "trøkket" også etter pause, men 2. omgang ble et lite antiklimaks. Celtic skapte kun en stor målsjanse, og den kom midtveis i omgang ved Ntcham. Alene med Gillespie maktet ikke Ntcham å sette ballen i nettet, men det heller svake skuddet gikk rett på målvakten.

Vi må krysse fingrene om at Edouard blir friskmeldt til de tre kommende kampene før nyttår. Celtic møter Dundee hjemme førstkommende lørdag før to vanskelige borteoppgjør mot henholdsvis Aberdeen og Rangers. Til de to siste kampene er klubben avhengig å ha sin toppscorer på plass.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Ralston, Simunovic, Benkovic, Izaguirre; McGregor, Brown; Forrest, Ntcham, Sinclair (Morgan 66); Edouard (Johnston 39) Ikke benyttet: Bain, Gamboa, Ajer, Hayes og Mulumbu Gult kort: Ingen Tilskuere: 54.703 Celtics beste: Brown