Ajer sikret Celtic tre viktige poeng!
17.02.2020
Kristoffer Ajer sikret Celtic tre viktige poeng med 2-1 måle mot Aberdeen i går ettermiddag. Aberdeen på bortebane er av de aller vanskelig kampene i Scottish Premiership og Celtic må virkelig jobbe for å sikre seieren. Likevel må man tilbake til februar 2016 forrige gang Celtic avga poeng i Aberdeen. Nir Bitton var tilbake i startoppstillingen på bekostning av Jozo Simunovic og dette var også den eneste endringen Neil Lennon gjorde i forhold til kampen mot Hearts på onsdag.

Celtic fikk en drømmeåpning på Pittodrie og allerde etter ti minutter ledet Celtic 1-0. Målet kom etter en kontring hvor Leigh Grifftiths dro seg fri på Celtics venstreside og passet videre til spissmakker Odsonne Edouard. Sistnevnte hadde ingen åpning på mål, oppfattet dette raskt og spilte fri en bedre plassert James Forrest. Dessverre så var ikke avslutningen til Forrest presis nok slik at Aberdeen målvakt Joe Lewis fikk en hånd på ballen. På returen var Callum McGregor påpasselig og satte returen utagbart bak Lewis. Dette var en meget god gjennomført kontring av Celtic. Greg Taylor måtte forlate banen med noe som så ut som en strekk etter kun 24 minutter og ble erstattet av Jonny Hayes. Kun to minutter seinere utlignet Aberdeen ved Matty Kennedy og ved denne anledningen sviktet markeringen totalt i Celtics forsvar. Kennedy fikk stå fullstendig umarkert.

Utligningen ga hjemmelaget nytt håp og kampen jevnet seg ut. Begge lag spilte seg frem til frem til noen brukbare målsjanser selv om de helt store uteble. En av del av årsaken var at begge lagene forsvarte seg godt. Med unntak av den svake markeringen ved utligningen, var Celtics bakre trio gode i går ettermiddag.  Innbytter Hayes burde ha gitt Celtic ledelsen 15 minutter før slutt, men avslutningen gikk rett på Lewis. Da var Ajer mye kaldere fem minutter seinere da han dunket ballen i nettaket. Nordmannen spurtet ned langs Celtics høyreside, dette oppfattet ballfører Forrest og la en pasning tversover. Pasningen åpnet opp hele Aberdeens forsvar og Ajer kom alene med Lewis.

Helt på tampen skulle Edouard ha gitt Celtic 3-1. Det er helt utrolig at franskmannen maktet å sette returen rett på en liggende Lewis. Forrest la en lissepasning inn fra høyre, Edouard satte ballen rett på Lewis som ble liggende, men han greide ikke å få høyde på returen. Likevel var dette en meget viktig seier for Celtic. Spillet tok seg betraktelig opp etter pause og nå venter FC København i Europa League på torsdag. Dette bli ulidelig spennende!

Celtic (3-5-2): Forster; Bitton, Jullien, Ajer; Forrest, Brown, McGregor, Ntcham (Rogic 79), Taylor (Hayes 24); Griffiths (Christie 58) og Edouard Ikke benyttet: Bain, Frimpong, Elyounoussi og Bayo Gult kort: Griffiths Tilskuere: 14.135 Celtics beste: Ajer