Ange Postecoglou i 100
09.03.2023
Gårsdagens kamp mot Hearts i på Celtic Park var Ange Postecoglous 100. kamp som "manager". Inkludert gårsdagens kamp har Celtic vunnet 74 av dem og scoret 253 mål. Meget imponerende! Denne kampen skulle vært spilt 25. februar, men ble flyttet siden Celtic spilte ligacupfinale mot Rangers dagen etter. I jubileumskampen valgte Postecoglou å foreta fire endringer i forhold til laget som startet mot St Mirren på søndag. Anthony Ralston og Alexandro Bernabei spilte fra start for første gang siden slutten av januar.

I likhet med kampen mot St Mirren på søndag fikk Celtic en svak start og lå under 0-1 allerede etter seks minutter spill. Josh Ginnelly "headet" inn 1-0 og ble først godkjent etter at dommer Alan Muir hadde sjekket med VAR for en mulig "offside". Celtic spilte seg etter hvert inn i kampen etter "sjokket" og fikk lønn for strevet da Daizen Meada utlignet midtveis i omgangen. På dette tidspunktet hadde allerede Liel Abada misset en stor målsjanse. Kyogo dro seg fri på høyresiden og la en perfekt vektet pasning i feltet som landsmannen Meada kastet seg frem og satte inn i målet. Dessverre så ble Maeda skadet i kollisjon med Hearts' målvakt Xander Clark og måtte forlate banen kun noen få minutter seinere.

Første del av 2. omgang var heller kjedelig, men etter 60 minutters spill sendte Kyogo Celtic i ledelsen. Målet kom etter en god kontring av hjemmelaget og Aaron Mooy var nest sist på ballen. Reo Hatate ble byttet inn med 20 minutter igjen å spille og bidro absolutt til å sikre seieren. Det var en annen innbytter som satte inn sluttresultatet 3-1 på en virkelig perle. Sead Haksabanovic dro seg fri på venstresiden og satte inn et "kremmerhus" utagbart for Clark. Klubbene møtes igjen allerede førstkommende lørdag denne gangen i Edinburgh og i kvartfinalen i den skotske cupen.

Celtic (4-3-3): Hart; Ralston, Carter-Vickers, Starfelt, Bernabei; O'Riley (Hatate 70), McGregor, Mooy (Iwata 80); Abada (Haksabanovoc 71), Kyogo (Oh 70) og Meada (Jota 31) Ikke benyttet: Bain, Johnston, Kobayashi og Turnbull Gult kort: Ingen Tilskuere: 58.951 Celtics beste: Kyogo