Celtic Supporters Club in Norway
Benjamin Siegrist til Celtic
22.06.2022
Celtic signerte i går en kontrakt på fire år med Benjamin Siegirist. Samtidig ble klart at Liam Scales leies ut til Aberdeen for sesongen 2022/23. 

Den sveitsiske målvakten Siegrist kom vederlagsfritt fra Dundee United etter at kontrakten hans gikk ut. Celtic har vært i markedet for en ny målvakt etter at Vasilis Barkas ble leid ut til Utrecht tidligere denne måneden. Siegrist startet sin karriere i ungdomskademiet til Aston Villa da han var 17 år gammel i januar 2009. Det ble ingen kamper i Birmingham-klubben og han ble sendt på utlån i tur og orden til Burton Albion, Cambridge United, Solihull Moors og Wycombe Wanderers. Sommeren 2016 flyttet Siegrist tilbake til Sveits og spilte to sesonger for Vaduz. To år seinere signerte ham for Dundee United hvor han raskt seg etablerte seg som et førstevalg mellom stengene og var en habil målvakt i fire sesonger. Siegriest har ingen A-landskamper for Sveits, men har representert sitt hjemland på ungdomsnivå. Han var en del av den av del sveitsiske troppen til OL i London i 2012. Siegrist er født 31. januar 1992 og bør han flere mange gode år foran seg som målvakt. Han har fått drakt nr 31 i Celtic.

Scales kom til Celtic fra Shamrock Rovers i august 2021 og skrev under en fireårskontrakt. Han fikk sin debut i en ligacupkamp mot Raith Rovers 23. september, Selv om han gjorde sine saker bra, var det tydelig at Greg Taylor var Ange Postecoglous førstevalg som venstreback. Totalt spilte Scales 13 kamper og scoret to mål i sin første sesong for Celtic. Han vil høyest sannsynlig få mye spilletid i Aberdeen og kommer forhåpentligvis tilbake til Celtic Park med mye nyttig erfaring. Situasjonen er ikke helt ulik som da Kristoffer Ajer ble leid ut til Kilmarnock etter sin første sesong i Celtic.
CSCN på Facebook

CSCN på Twitter