Celtic Supporters Club in Norway
Bud på Dembele akseptert
31.08.2018
Etter flere dager med spekulasjoner offentliggjorde Celtic i kveld at klubben har akseptert et bud på rundt £ 20 milioner for Moussa Dembele. Den franske spissen har bundet seg til Lyon for de neste fire sesongene. Dembele kom til Celtic fra Fulham i slutten av juni 2016 for £ 500.000,- og han ble en umiddelbar suksess med 32 mål på 49 kamper i sin første sesong. Skader og sviktende form var sterk medvirkende til en skuffende 2017/18-sesong hvor han halverte antall mål. 

Det har hele tiden ligget i kortene at den 22-år gamle spissen en dag ville forlate Celtic  - og etter at klubben mislyktes å kvalifisere seg til Champions League var det ikke overraskende at dette skjedde nettopp nå i august 2018. Totalt spilte Dembele 94 kamper og scoret 51 mål for Celtic. Utvilsomt så vil Dembele bli savnet i Celtic, men det ble vanskelig å holde på en spiller som selv ønsket seg vekk fra klubben. Han følger i fotsporene til tidligere stjerner som Victor Wanyama og Virgil van Dijk som begge forlot Celtic etter kun to sesonger med en solid økonomisk fortjeneste. 

Lenge så det ut til ut til at Dembele skulle bli i klubben etter at Celtic etter sigende hadde blokkert minst et bud fra Lyon tidligere i uken. Hovedpersonen sendte ut følgende melding på Twitter: "A man, without his world, is nothing. A real man keeps his word" - og det var ingen tvil om at den var myntet på Brendan Rodgers. Dembele stod over kampen mot Suduva i går kveld - kom på trening fredag morgen, men forlot denne etter kun 15 minutter. Det virker som om forholdet mellom Rodgers og Dembele må skjært seg fullstendig og det var det kanskje best at det endte slik. Dembele var utvilsomt en av Celtics beste spillere når han var i form og mentalt på plass, men har tidligere også vist at han ikke er interessert. Det er nok å nevne kampen mot Rangers 30. desember i fjor. 

Lykke til videre i karrieren, Moussa Dembele! 
CSCN på Facebook

CSCN på Twitter