Celtic beholdt tabelltoppen!
10.11.2019
Celtic topper fortsatt tabellen i Scottish Premiership etter en komfortabel 2-0 over Motherwell i ettermiddag. Kaptein Scott Brown spilte sin kamp nr. 550 for Celtic og har kun syv spillere foran seg på listen. Den nederlandske unggutten Jeremie Frimpong fikk på nytt muligheten på høyreback da Hatem Elhamed ikke ble spilleklar etter smellen han fikk mot Lazio i Europa League på torsdag. Ellers så startet Olivier Ntcham på bekostning av Ryan Christie. Både Frimpong og Ntcham var meget toneangivende i kampen.

Odsonne Edouard stod bak Celtics første målsjanse etter ni minutters spill med et godt skudd som Motherwells målvakt fikk slått til hjørnespark. Ti minutter seinere ga samme mann Celtic ledelsen 1-0 etter et angrep hvor både Mohamed Elyounoussi og James Forrest var involvert. Utover omgangen sank kampen i kvalitet selv om Celtic hadde god kontroll. Motherwell var mest interessert i å forsvare seg og ga ikke Celtic mye rom. Likevel skate såpass mange brukbare målsjanser at ledelsen burde ha vært større halvveis.

På det første angrepet etter hvilen doblet Celtic ledelsen til 2-0 på et selvmål av Richard Tatt. Midtstopperen til Motherwell var så uheldig å sette ballen i eget nett da han skulle klarere et innlegg fra Jonny Hayes. Sistnevnte var livlig på venstrekanten og skapte flere gode målsjanser på sine presise innlegg. Både Edouard og landsmannen Ntcham hadde muligheten til å øke hjemmelagets ledelse, men avslutningene var ikke giftige nok. Frimpong var nok en gang positiv og har på kort tid blitt en skikkelig publikumshelt på Celtic Park med sin oppofrende spillestil.

Selv om ettermiddagens kamp ikke var den aller beste, viste Celtic klasse kun to dager etter den historiske seieren i Roma. Det er jevnt i toppen, men Celtic leder fortsatt med et måls bedre målforskjell enn Rangers. I den kommende uken er det landslagspause og Celtic er ikke i aksjon før mot Livingston i Glasgow 23. november.

Celtic (4-2-3-1): Forster; Frimpong, Jullien, Ajer, Hayes; Brown, McGregor; Forrest (Christie 67), Ntcham, Elyounoussi (Morgan 86); Edouard Ikke benyttet: Gordon, Bauer, Bitton, Taylor og Rogic Gult kort: Ingen Tilskuere: 57.137 Celtics beste: Frimpong