Celtic ble historiske med tredje strake trippel!
25.05.2019
To mål av Odsonne Edouard sikret Celtic ikke bare det skotske cupmesterskapet, men også klubbens tredje strake trippel. En historisk dag for Celtic og ironisk på samme dato (25. mai) som da Celtic vant Europacupen i 1967. Neil Lennon foretok hele åtte endringer i forhold til klubbene møttes i ligaen for snau uke siden og Celtic stile i ettermiddag med sitt sterkeste lag.

Celtic skapte sin første målsjanse før det var spilt fem minutter ved Jonny Hayes. Mikey Johnston skapte muligheten med et godt raid langs venstrekanten og sendte en ball inn i midten som Hayes møtte. Den neste muligheten kom på en kontring som startet med at Callum McGregor vant ballen på midten. Etterhvert havnet ballen hos Edouard, men avslutningen var ikke presis nok. Like etter ble Edouard vinket av for "offside" av dommer Willie Collum. TV-bildene viste at dette nok var en feilaktig avgjørelse av dommeren.

Syv minutter etter hvilen tok Hearts ledelsen 1-0 ved Ryan Edwards. Målet kom etter litt nølende spill i Celtics midtforsvar. Kristoffer Ajer var dessverre noen tiendedeler for seint ute med sin blokkering. Baklengsmålet ga Celtic et spark bak etter en relativt svak og sjansefattig 1. omgang. Scott Brown skapte en brukbar på egenhånd, men Edouard var ikke påpasselig nok fremme på innlegget til kapteinen. Etter 62 minutters spill fikk Celtic et korrekt idømt straffespark da Edouard ble felt på vei alene i gjennom. Franskmannen satte selv inn straffesparket. Hearts målvakt Zdenek Zlamal hadde en hånd på ballen, men klarte ikke å hindre at den gikk i mål.

Resten av kampen var jevnspilt med brukbare muligheter til begge lag. Åtte minutter før slutt utnyttet Edouard en grov miss i Hearts´midtforsvar og alene med Zlamal viste han sin klasse og ga Celtic ledelsen 2-1. Celtic var mest tålmodige og vant til slutt fortjent 2-1 etter målsjanser og spill. Dette var klubbens 39. skotske cupmesterskap. Nå venter en velfortjent ferie for både spillere og trenere. Det har vært en lang sesong for klubben med totalt 63 spilte kamper.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Lustig, Ajer, Simunovic, Hayes (Bitton 88); Brown, McGregor; Forrest, Rogic (Ntcham 70), Johnston (Sinclair 71); Edouard Ikke benyttet: de Vries, Toljan, Benkovic og Dembele Gult kort: Bain og Brown Tilskuere: ca. 55.000 Celtics beste: Edouard