Celtic ble ligamestere
08.05.2023
Celtic trengte kun en seier på sine siste fem kamper for å sikre klubbens 53 skotske ligamesterskap. På Tynecastle i Edinburgh i går ettermiddag avgjorde Celtic det allerede i første forsøk med en fortjent 2-0. Cameron Carter-Vickers satt på benken med krykker etter en vellykket kneoperasjon. Det betød at Yuki Kobayashi dannet midtstopperduoen sammen med Carl Starfelt. Celtic hadde også en jubilant i går ettermiddag da Joe Hart spilte sin 100. kamp for klubben.

Kampen var jevnspilt og ikke altfor god i 1. omgang. Hjemmelaget hadde den første målsjansen ved toppscorer Lawrence Shankland. Celtics første kom på et brukbart langskudd av Reo Hatate. Kampens mest omdiskutable situasjon kom to minutter før hvilen da Daizen Maeada ble revet overende like utenfor Hearts' straffefelt. Dommer Nick Walsh viste det gule kortet til Alex Cochrane, men etter å ha konfrontert med VAR ble det omgjort til rødt. Begrunnelsen var at japaneren var i scoringsposisjon da han ble felt. På det påfølgende frisparket satte Carl Starfelt ballen i nettet. Dessverre for Celtic var Anthony Ralston i klar "offside" i trekket foran.

Utvisningen av Cochrane satte tydeligvis preg på kampen og i 2. omgang var Celtic det klart beste laget. Midtveis i omgangen ga Kyogo Celtic ledelsen 1-0 da han satte Hatetes innlegg i nettet fra kort hold. Dette var Kyogos mål 30. mål for sesongen hans 50. totalt sett siden han kom til klubben. Ti minutter før slutt fastsatte innbytter Hyeon-gyu Oh sluttresultatet til 2-0 etter et meget godt angrep hvor Sead Haksabanovic og Aaron Mooy var involvert. Begge de to sistnevnte var også innbyttere og det var ingen tvil om at Ange Postecouglou lyktes med byttene sine i går ettermiddag.

Hele 1.400 Celtic-tilskuere var på plass på Tynecastle i går ettermiddag. Et betydelig større antall hadde møtt opp foran Celtic Park seinere på kvelden da laget kom hjem til Glasgow. Neste kamp er sesongen sjette Glasgow derby mot erkerivalen Rangers på Ibrox førstkommende lørdag.

Celtic (4-3-3): Hart; Ralston, Starfelt, Kobayashi, Taylor; O'Riley (Mooy 70), McGregor, Hatate (Iwata 86); Jota (Haksabanovic 80), Kyogo (Oh 70) og Maeda (Abada 80) Ikke benyttet: Bain, Lawal, Bernabei og Turnbull Gult kort: O'Riley Tilskuere: 18.143 Celtics beste: Kyogo