Celtic ble ydmyket av St Mirren
31.01.2021
Celtic tapte i går ettermiddag 1-2 på hjemmebane mot St Mirren. Det er 31 år siden klubben fra Paisley vant på Celtic Park. Kampen føyer seg inn en i lang rekke av svake kamper i sesongen 2020/21 og må være noe av det dårligste Celtic har prestert på lenge. Neil Lennon valgte å stille med samme 11 som startet mot Hamilton på onsdag.

Hjemmelaget skapte nesten ikke en reell målsjanse i løpet av kampen selv om de hadde ballen i nesten av 70% av tiden. Fotballen som Lennons utvalgte leverte i går ettermiddag var altfor langsom, altfor omstendelig og ikke minst altfor lett å forsvare seg i mot. St Mirren skal ha ros for en meget godt organisert kamp, men Celtic gjorde det som nevnt altfor enkelt for dem. St Mirren tok ledelsen etter 18 minutter ved Kristian Dennis.  Målet kom en på en meget god kontring hvor Celtic overhodet ikke hang med. Like etter ropte Celtic-spillerne på straffespark da kapteinen Joe Shaughnessy var borte i ballen med armen. Dommer Bobby Madden valgte å ikke blåse og det kan diskuteres om dette var korrekt.

Etter 32 minutter utlignet Odsonne Edouard fra kloss hold etter et presist innlegg fra Callum McGregor. Godt utført av den franske spissen da vinkelen var spiss. Kun fem minutter seinere gikk St Mirren opp til 2-1 ved Ilkay Durmus. Dette var et helt unødvendig baklengsmål som Shane Duffy må ta det hele og fulle ansvaret for. Makan til dårlig forsvarsspill er det lenge noen har sett på Celtic Park. Totalt utilgivelig av en så rutinert spiller som Duffy og det verste er at dette ikke var første gangen iren dummet seg ut.

Lennon gjorde bytter i pausen og Tom Rogic erstattet en svak Leigh Griffiths.  David Turnbull hadde Celtics første målsjanse etter hvilen med et brukbart langskudd. Celtic hadde også ballen mest i 2. omgang, men ble stående å stange mot et kontant forsvar. Lennon prøvde fortvilet å sette inn den ene innbytteren etter den andre uten at det hjalp nevneverdig. Den beste målsjansen hadde Duffy med en meget god "heading" på overtid. Gjestenes målvakt Jack Alnwicks redning i den situasjonen var det meget god klasse over.

Lennon uttalte etter at kampen at dette var "the lowest point" i løpet av de seks årene han har vært klubbens trener. Det er noe fundamentalt galt med Celtic denne sesongen og i går ettermiddag spilte laget totalt uten selvtillit. I en normalsituasjon (les uten Covid-19 pandemien) hadde nok Lennon fått sparken for lenge siden. Nå virker det som om han er fredet frem til sommeren. Det er vanskelig å ta over et lag på dette tidspunktet etter som overgangsvinduet stenger i morgen kveld. Neste kamp for Celtic er borte mot Kilmarnock på tirsdag kveld.

Celtic (4-4-2): Bain; Ajer, Bitton (Welsh 46), Duffy, Taylor; Turnbull (Johnston 82), Soro (Christie 63), McGregor, Elyounoussi (Ajeti 83); Griffiths (Rogic 46) og Edouard Ikke benyttet: Barkas, Ralston, Laxalt og Klimala Gult kort: Ingen Celtics beste: Ingen