Celtic fikk revansje mot CFR Cluj!
04.10.2019
Celtic fikk i går kveld en etterlengtet revansje for det forsmedelige tapet mot CFR Cluj i kvalifiseringen til Champions League i midten av august. Mye positivt har skjedd med Celtic siden dengang - klubben har inkludert gårsdagens kamp spilt 11 kamper uten tap (fordelt på ni seiere og to uavgjorte). Gårsdagens 2-0 seier i Glasgow var også forøvrig Celtic største seier i et gruppespill i Europa siden 3-1 over Rennes i november 2011. I går kveld stilte Neil Lennon med sitt beste mannskap og hele laget gjorde laget leverte en meget god kamp.

Christopher Jullien stod bak Celtics første målsjanse med en god "heading" etter ti minutter på Callum McGregors presise innlegg. Dessverre for Celtic så fikk CFR Clujs målvakt Giedrus Arlauskis en hånd på ballen. Celtic fortsatte det gode offensive spillet hvor spesielt James Forrest og Ryan Christie var mye  involvert. Det var derfor ikke ufortjent da Odsonne Edouard ga Celtic ledelsen etter 20 minutter. Målet kom etter et meget godt forarbeid av Bolingoli-Mbombo og den franske spissen viste igjen sin klasse. Bolingoli-Mbombo begynner å bli varm i trøya i Celtic etter en svak start på sesong - i går kveld spilte han nok en god kamp og like før pause hadde han et skudd som gikk like over tverrliggeren til CFR Cluj.

Bortelaget skapte få målsjanser og i den største ble Mario Rondon korrekt ilagt gult kort for filming innenfor Celtics straffefelt. Forrest og Mohamed Elyounoussi skapte Celtics første målsjanse i 2. omgang og etter 59 minutter scoret sistnevnte sitt første mål. Igjen var det Forrest som startet angrepet - han hadde flere pasningsalternativer, men valgte nordmannen som ikke feilet alene Arlauskis.
CFR Cluj skapte noen brukbare målsjanser i løpet av de neste ti minuttene, men Fraser Forster vartet opp med en god redning i den ene. Celtic kom tilbake og mot slutten av kampen var Forrest nære ved å score Celtics tredje mål.

Med 2-0 i over CFR Cluj har Celtic fått en meget god start og leder nå sin gruppe i Europa League med fire poeng.  Man må tilbake til sesongen 2014/15 for å finne en like god start i gruppespillet i Europa League. Den gangen ble Celtic slått ut av Inter i 32-delsfinalen i februar 2015. Nå venter en vanskelig bortekamp mot Livingston på søndag etterfulgt av høstens andre landslagspause.

Celtic (4-2-3-1): Forster; Elhamed, Jullien, Ajer, Bolingoli-Mbombo; Brown, McGregor; Forrest (Hayes 84), Christie (Ntcham 88), Elyounoussi; Edouard Ikke benyttet: Gordon, Bauer, Bitton, Sinclair og Rogic Gult kort: Jullien, McGregor og Edouard Tilskuere: 56.172 Celtics beste: Forrest