Celtic fortsatt på tabelltopp
01.04.2024
Med en komfortabel 3-0 seier borte mot Livingston i går ettermiddag er Celtic fortsatt på tabelltopp i Scottish Premiership. Det går for første gang på mange sesonger mot en meget spennende avslutning i Scottish Premiership. For Celtic var Reo Hatate klar til innsats igjen etter skaden ha fikk for Japan under Asian Cup i begynnelsen av januar. John Kennedy ledet laget mot Livingston da Brendan Rodgers måtte sone karantene for sine uttalelser om dommer og VAR etter kampen mot Hearts i begynnelsen av mars.

Hatate markerte seg fra start og stod bak Celtics første målsjanse med et godt langskudd etter fem minutters spill. Dommer Don Robertson og VAR kom i fokus etter en halvtime da Kyogo ikke fikk straffespark etter å ha blitt regelrett revet ned av hjemmelagets midtstopper Michael Devlin. Kyogo misset en brukbar mulighet mot slutten av omgangen, men sett under et var 1. omgang en skuffende forestilling. Dette skulle imidlertid endre seg etter hvilen da et offensivt Celtic entret bane. Allerede etter fire minutter stod det 1-0. Målet kom etter at en presset midtstopper Jamie Brandon var så uheldig å sette ballen i eget nett.

Celtic fortsatte å dominere spillet og siste halvdel av 2. omgang var til tider meget god av Celtic. Kyogo misset nok en god mulighet før innbytter Paulo Bernardo satte inn 2-0 etter 68 minutters spill på en meget godt langskudd. Åtte minutter før slutt fastsatte Matt O´Riley sluttresultatet til 3-0 og Celtic tok med seg tre fortjente poeng hjem til Glasgow. Allerede om en uke spilles sesongens viktigste kamp da Celtic møter Rangers til dyst på Ibrox. Forhåpentligvis er kaptein Callum McGregor da tilbake på plass.

Celtic (4-3-3): Hart; Johnston, Carter-Vickers, Scales, Taylor; O´Riley (Kelly 87), Iwata, Hatate (Bernardo 65); Kühn (Yang 71), Kyogo (Idah 71) og Meada (Forrest 87) Ikke benyttet: Bain, Ralston, Nawrocki og Welsh Gult kort: Ingen Tilskuere: 8.396 Celtics beste: O´Riley