Celtic gikk videre i Europa League!
08.11.2019
Gårsdagens 2-1 seier over Lazio i Roma sikret Celtic avansement til sluttspillet i Europa League. Dette var også klubbens første seier på italiensk jord. Boli Bolingoli-Mbombo var fortsatt skadet og reiste ikke til Roma. Det betød at veteranen Jonny Hayes fikk mulighet som venstreback. Hatem Elhammed var tilbake på motsatt backplass og Ryan Christie erstattet Tom Rogic. Med unntak av disse tre endringene, stilte Neil Lennon med det samme laget som startet semifinalen mot Hibernian på lørdag.

Celtic virket nervøse i innledningen av kampen og spilte ikke godt det første kvarteret. Hjemmelaget gikk også helt fortjent opp i ledelsen etter syv minutter med toppscorer Ciro Immobile. Da hadde allerede Lazio hatt et par gode målsjanser og Fraser Forster måtte ta frem sine reaksjonsevner. Christopher Jullien var uheldig med en klarering på hodet og "målsniken" Immobile utnyttet dette. På dette tidspunktet var det mange som fryktet et stort tap for Celtic. Etterhvert løftet Celtic seg i en ganske jevnspilt og underholdene omgang. Kristoffer Ajer hindret Immobile å doble Lazios ledelse med en meget solid inngripen. Åtte minutter før hvilen kontret Celtic inn 1-1 ved James Forrest. Mohamed Elyounoussi fant Forrest med en utsøkt pasning som åpnet hele Lazios forsvar og Forrest satte ballen kontant i nettet fra skrått hold. Like før den meget gode tyske dommeren Tobias Stieler blåste av for pause, reddet Jullien på streken etter at Forster mistet en ball i feltet.

Etter hvilen var det et meget agressivt Celtic-lag som entret banen og tok initiativet fra første minutt. Odsonne Edouard og Elyounoussi misset hver sin gode målsjanse innledningsvis. Lazio hadde ballen mest, men Celtic var farlige på kontringer. Aller nærmest kom Edouard kom nærmest, men dessverre satte han ballen utenfor stolpen til Lazios målvakt. Forster måtte i aksjon ved et par anledninger og viste nok en gang sin reaksjonsevne. Det så ut til å gå mot uavgjort, men fem minutter på overtid avgjorde innbytter Olivier Ntcham inn seiersmålet. Landsmannen Edouard var nest sist på ballen. Da kokte det skikkelig blant de nesten 10.000 tilreisende på Olympiastadion i Roma.

Dette var første gangen siden høsten 2002 at Celtic vant tre kamper i Europa på rad. Den gangen kom klubben helt til finalen hvor det ble et knepent 2-3 tap mot Porto. Gårsdagens triumf går definitivt inn som et av de store kveldene for Celtic i Europa. I nyere tid er det nok kun 2-1 seieren over Barcelona i november 2012 som rager høyere.

Celtic (4-2-3-1): Forster; Elhamed (Bitton 81), Jullien, Ajer, Hayes; Brown, McGregor; Forrest (Bauer 89), Christie (Ntcham 77), Elyounoussi; Edouard Ikke benyttet: Gordon, Taylor, Sinclair og Morgan Gult kort: Brown Tilskuere: ca. 15.000 Celtics beste: Forster