Celtic Supporters Club in Norway
Celtic gjorde jobben i Stockholm!
29.08.2019
Celtic vant meget komfortabelt 4-1 i Stockholm i kveld mot et skuffende svakt AIK-lag. Dermed er Neil Lennons utvalgte klar for gruppespillet i Europa League. Det er utvilsomt langt flere penger i Champions League, men Europa League er nok Celtics rette nivå for tiden. Lennon valgte å starte med det samme mannskapet som mot Hearts på søndag. 

Hjemmelaget gikk ut i hundre og allerede etter to minutters spill satte den islandske spissen Kolbeinn Sigthorsson ballen i stolpen. Mikey Johnston stod bak Celtics første mulighet innledningsvis, men avslutningen var for svak. Dessverre måtte Kristoffer Ajer forlate banen etter et kvarters spill med noe som så ut til å være en strekkskade. Han ble erstattet av Anthony Ralston. La oss håpe at det ikke er noe alvorlig for nordmannen, men søndagens Glasgow-derby er nok i faresonen. Mot spillets gang satte Celtic inn 1-0 ved James Forrest - Odsonne Edouard dro seg fri på høyresiden, passet til Forrest som utnyttet dårlig markering i AIKs forsvar. Dette var Forrest åttende mål syv kamper sålangt inneværende sesong! 

AIK fikk straffespark etter Boli Bolingoli-Mbombo var litt for hardhendt med veteranen Sebastian Larsson etter en drøy halvtime. Fra krittmerket var Larsson sikkerheten selv og utlignet fortjent til 1-1. Rett av avspark kontret Celtic inn 2-1 - Mikey Johnston dro seg forbi hele hjemmelagets forsvar og satte ballen i mål via hjemmelagets målvakt Oscar Linner. Umiddelbart etter hvilen måtte Craig Gordon i aksjon igjen og reddet med et flott utført beinparade. Kampen bølget frem og tilbake - både Johnston, Forrest og Ryan Christie hadde alle gode muligheter til å øke Celtics ledelse.

Edoaurd måtte dessverre hinke av banen med et drøy kvarter igjen å spille og ble erstatter av Vakoun Issouf Bayo. Like etter sin ankomst på banen var Bayo nær ved å øke til 3-1, men målvakt Linner var med på situasjonen og fikk slått ballen til et hjørnespark. Tre minutter før full tid scoret Christopher Jullien sitt første mål for Celtic da han var påpasselig fremme på et innlegg av Christie. Innbytter Lewis Morgan fastsatte sluttresultatet til 4-1 (og 6-1 sammenlagt). Det er lenge siden Celtic scoret fire mål på bortebane i en kamp i Europa.

Trekningen av gruppespillet i Europa League finner sted i morgen ettermiddag. Celtic er "seedet" på nivå to. Fortsatt er overgangsvinduet åpent og på søndag venter Rangers på motsatt banehalvdel. Forhåpentligvis vil Edouard bli friskmeld, mens det ser dårligere ut for Ajer. 

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Ajer (Ralston 15), Jullien. Bitton, Bolingoli-Mbombo; Brown, McGregor; Forrest, Christie, Johnston (Morga 70): Edoiuard (Bayo 76) Ikke benyttet: Hazard, Hayes, Ntcham og Griffiths Gult kort: Bitton, Bolingoli-Mbombo, Brown, McGregor og Edouard Tilskuere: 28.410 Celtics beste: Forrest
CSCN på Facebook

CSCN på Twitter