Celtic holder stand!
15.12.2019
Med Ryan Chrstie, Mikey Johnston og Mohamed Elyounoussi alle ute med skader, valgte Neil Lennon å satse på en 3-5-2 formasjon mot Hibernian i ettermiddag. Etter å ha stilt med et tilnærmet B-preget mannskap mot CFR Cluj i Europa League på torsdag, var de fleste av nøkkelspillerne på plass mot Hibernian i ettermiddag. Ettermiddagens formasjon ga Jeremie Frimpong enda flere muligheter til å bidra offensivt og unggutten (som fylte 19 år for fem dager siden) imponerte med nok en meget god kamp. Han scoret også sitt første mål på Celtic Park.

Olivier Ntcham hadde Celtics første målsjanse etter kun noen få minutters spill. Franskammen møtte Callum McGregors presise innlegg, men dessverre så gikk skuddet rett på Hibernians målvakt Ofir Marciano. Bortelaget fra den skotske hovedstaden skapte svært lite i løpet av kampen. En resolutt sklitakling fra Kristoffer Ajer stoppet en av de få forsøkene innledningsvis. Nevnte Frimpong var et uromoment på Celtics høyreside gjennom hele kampen og midtveis i 1. omgang serverte han ballen presist til Odsonne Edouard som avsluttet like utenfor stolpen til Marciano. Celtic fortsatte å angripe Hibernian og også i ettermiddag så man hvor viktig Edouard er i det offensive spillet. Franskmannen er meget god både som oppspillspunkt og avslutter. Edouard var involvert i det aller meste også i ettermiddag og det var han som spilte ballen videre til Frimpong på 1-0 målet istedenfor for å avslutte selv som mange andre spisser ville ha gjort.

McGregors skudd like utenfor stolpen til Hibernian var den første målsjansen etter hvilen. Like etter var Frimpong på farten igjen da han driblet seg gjennom hele forsvaret og sendte ballen til en umarkert Edouard. Sistnevntes skuddfot var dessverre ikke godt nok innstilt og ballen gikk høyt over tverrliggeren. Dette burde og skulle ha vært en dobling av ledelsen! Etter 66 spilte minutter skulle Edouard endelig få sitt mål. Han stod rett plassert da James Forrest slo en en ball inn i feltet og kunne enkelt fastsette sluttresultatet til 2-0. Hibernian skapte sin største målsjanse rett før slutt, men Fraser Forster (som knapt nok hadde vært nær ballen så langt i kampen) viste nok en gang klasse med en god reaksjonsredning.

Det tette kampprogrammet fortsetter for Celtic og allerede på onsdag er det ny kamp borte mot Hearts før Aberdeen kommer på besøk lørdag 21. desember. Forhåpentligvis klarer Neil Lennons gutter å holde koken oppe før det svært viktige oppgjøret mot Rangers 29. desember.

Celtic (3-5-2): Forster; Bitton, Jullien, Ajer; Frimpong, Brown, McGregor, Ntcham, Bolingoli; Forrest (Rogic 84) og Edouard (Griffiths 68) Ikke benyttet: Gordon, Bauer, Taylor, Morgan og Bayo Gult kort: Bitton Tilskuere: 57.598 Celtics beste: Frimpong