Celtic Supporters Club in Norway
Celtic i syvende himmel
10.04.2022
Celtic overkjørte St Johnstone fullstendig og vant til slutt 7-0 i Glasgow i går ettermiddag. Dette var Celtics største seier i Scottish Premiership i ligapremieren i 2019. Også den gangen var St Johnstone motstander. Gårsdagens kamp var også den siste før sluttspillet i Scottish Premiership hvor de seks beste lagene spiller mot hverandre en gang til. Ange Postecoglou valgte å gi tillitt til de samme 11 som startet mot Rangers for en snau uke siden.
 
Reo Hatate sendte Celtic i ledelsen allerede etter åtte minutters spill på et meget godt plassert skudd. På dette tidspunktet hadde allerede samme mann testet gjestenes målvakt Zander Clark. Celtic fortsatte presset og Giorgos Giakoumakis doblet ledelsen midtveis i 1. omgang. Dessverre måtte den greske spissen forlate banen kun noen minutter seinere med noe som så ut som "hamstring" skade og ble erstattet av Liel Abada. Daizen Meada satte inn hjemmelagets tredje mål ni minutter før pause. Målet kom etter en perfekt slått pasning av Jota.
 
Celtic fortsatt der de slapp også etter hvilen og etter kun fem minutter ble Hatate lagt i bakken. Dommer Andrew Dallas var ikke i tvil og blåste korrekt for straffespark. Det satte Josip Juranovic som vanlig resolutt i mål utagbart for Clark. Innbytter Matt O'Riley var effektiv med to mål på tre minutter og med et kvarter i å spille stod det 6-0 på resultattavla på Celtic Park. Til øredøvende jubel ble Kyogo byttet inn til sin første kamp siden 2. juledag i fjor. Han brukte ikke mange minutter på å markere seg da han elegant spilte fri Abada som ikke feilet alene med Clark.
 
Dette var en maktdemonstrasjon av Celtic som virkelig fikk uttelling. I følge kamprapporten på BBC hadde Ange Postecoglou ti avslutninger på mål og da er det meget bra at syv av dem gikk i nettet. I påsken møter Celtic erkerival Rangers i semifinalen i den skotske cupen før det tidligere omtalte sluttspillet i ligaen starter. 
 
Celtic (4-3-3): Hart; Juranovic, Carter-Vickers, Starfelt, Taylor; Rogic (O'Riley 45), McGregor (McCarthy 74), Hatate (Turnbull 55); Jota (Kyogo 74), Giakoumakis (Abada 27) og Maeda Ikke benyttet: Bain, Ralston, Bitton og Ideguchi Gult kort: Ingen Tilskuere: ca. 55.000 Celtics beste: Maeda 
 
 
 
 
 
CSCN på Facebook

CSCN på Twitter