Celtic kjempet seg tilbake
03.01.2023
Det så lenge ut til at Celtic skulle tape sin første kamp i Scottish Premiership mot Rangers siden slutten av august 2021. Et mål av Kyogo to minutter før full tid sikret Celtic et meget verdifult poeng. Celtic topper fortsatt tabellen ni poeng foran erkerivalen. Alistair Johnston ble kastet rett inn som høyreback og canadieren klarte seg stort seg bra. Ellers så var det overraskende at Aaron Mooy som har vært meget god i det siste ikke fikk en plass i startoppstillingen.

Celtic startet kampen klart best og gikk allerede etter fem minutter opp til 1-0 ved Daizen Meada. Den lynraske japanske vingen snappet opp en horribel tversoverpasning fra Alfredo Morelos, gikk forbi to av Rangers' forsvarere og satte ballen enkelt bak Allan McGregor. Celtic fortsatte det gode spillet og Rangers virket stillestående de første 20 minuttene. Kampen fikk et vendepunkt etter at Greg Taylor måte forlate banen med en skade etter 21 spilte minutter. Postecoglou valgte å sette inn Josip Juranovic som dessverre skulle vise seg å være ute av form etter et godt VM i Qatar. Han er ingen naturlig venstreback selv om han har blitt benyttet i den posisjonen tidligere. Rangers kom altfor for lett til på Juranovics side.

Joe Hart som nesten hadde vært arbeidsledig, holdt på å gjøre en gedigen tabbe etter 27 minutter da han sleivet på et tilbakespill. Heldigvis rettet veteranmålvakten opp inntrykket i trekket etter med en meget god redning på Ryan Kents skudd. Kyogo burde ha doblet ledelsen etter en drøy halvtime, men bommet fullstendig på innlegget til Maeda. Likevel Rangers var det klart beste laget etter pausen og snudde kampen med to mål på seks minutter. Først reduserte Kent på en langskudd etter en kontring. I det 53. minutt fikk Rangers tildelt et meget tvilsomt straffespark. Carl Starfelt klønet det til, men har var ikke nærheten av å felle Fashion Sakala som også "ramlet lett". Rangers' kaptein James Tavernier var som vanlig sikkerheten selv fra krittmerket.

Postecoglou gjorde to bytter med en halvtime igjen å spille. Verken Matt O'Riley eller James Forrest hadde ikke spilt noen god kamp og ble erstattet av Mooy og Liel Abada. Spesielt Mooy skal krediteres for at Celtic kjempet seg inn i kampen igjen etter at Rangers dominerte siste halvdel av 1. omgang og det første kvarteret etter hvilen. Mooy tok tak i kampen og kjempet iherdig sammen med Cameron Carter-Vickers som var bunnsolid i midtforsvaret. Rangers' Connor Goldson soleklare "hands" på skuddet til Starfelt ble vinket videre av dommer John Beaton og VAR. Celtic ble snytt for et soleklart straffespark i den situasjonen. Da Kyogo dukket opp og reduserte til 2-2 med to minutter igjen å spille ville jubelen ingen ende ta blant Celtics supportere.

Nå venter to kamper mot Kilmarnock. Først på Celtic Park kommende lørdag før de samme klubbene møtes i semifinalen i ligacupen uken deretter. Celtic skal ha honnør for aldri å gi opp og for måten de kjempet seg inn i gårsdagens kamp. Hjemmelaget hadde de fleste målsjansene, men et poeng på Ibrox er ikke så helt galt.

Celtic (4-3-3): Hart; Johnston, Carter-Vickers, Starfelt, Taylor (Juranovic 21); Hatate (Giakoumakis 77), McGregor, O'Riley (Mooy 61); Forest (Abada 61), Kyogo og Maeada (Jota) Ikke benyttet: Bain, Kobayashi, Bernabei og Abildgaard Gult kort: Starfelt Tilskuere: 50.066 Celtics beste: Carter-Vickers